- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אי השבת מסמכים שהוגשו לבית הדין ונמצאו מזויפים לידי מגישם
|
ב"ה בית דין רבני גדול |
1201276-1
18.5.2020 |
|
בפני הדיינים: 1. הרב אליעזר איגרא 2. הרב שלמה שפירא 3. הרב ציון לוז־אילוז |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערערת: פלונית עו"ד אסתר פז יוספוב |
המשיב: פלוני עו"ד שמעון בר־לב |
| החלטה | |
לפני בית הדין מונחת בקשתו של המשיב להשבת מסמכים שבית הדין קבע שהמשיב זייפם. המשיב מנסה להלך אימים על בית הדין שאי־השבת המסמכים "תיחשב להעלמתם".
בית הדין מבהיר שהמסמכים לא יושבו למשיב המזייף כדי שלא יוכל להעלימם.
בית הדין ימסור מסמכים אלו לכל רשות שאין מניעה חוקית שתקבלם, ובכלל זה משטרת ישראל או רשות שיפוטית אחרת שתזדקק לקבלם.
אכן בדרך כלל בית הדין משיב מסמכים שנוצרו כדין ונמסרו לתיק בית הדין ומסתפק בשמירת העתק מתאים למקור, כפי שקובעת תקנה רט לתקנות הדיון בבתי הדין הרבניים בישראל, התשנ"ג, שזו לשונה: "צד המוסר מסמך לתיק, יוכל לקבלו בחזרה רק ברשות בית הדין. בית הדין רשאי להתנות את החזרת המסמך בהשארת העתק ממנו."
אולם אין הדברים אמורים לגבי מסמכים מזויפים, כשלא ברורה מטרתו של המזייף בבקשתו לקבל מסמכים אלו וכאשר ישנו חשש בלתי־מבוטל שמא המבקש יחזור על ניסיונו ויגיש מסמכים אלה אל הרשויות השונות ולערכאות המשפט ללא שאלה מודעים שהמסמכים מזויפים.
כאמור תקנה זו המאפשרת החזרת מסמך שהוגש לתיק בית הדין מתלה זאת ברשות בית הדין, ולעת עתה אנו סבורים שאין מקום להחזיר את המסמך למשיב.
עם זאת בית הדין מורה למזכירות להעביר את כל המסמכים שהופקדו בידינו למחלקה המשפטית בהנהלת בתי הדין, כדי שתעביר את המסמכים למשטרת ישראל בצירוף תלונה על החשד לזיוף המסמך, על הניסיון לעשות בו שימוש בהליכים משפטיים ועל ניסיונו של המשיב לקבל דבר במרמה.
עד להעברתם יישמרו המסמכים בכספת בית הדין.
כפי שכתבנו בפסק דיננו מסקנות פסק הדין בנויות על החומר שהוצג בבית הדין וניתוח הראיות כפי שהארכנו לבאר. לפנים משורת הדין ניסה בית הדין לאשש ולבחון את המסקנות באמצעות פניה למז"פ והפניית הצדדים לבדיקת פוליגרף בהסכמתם. תגובות המז"פ והמסמכים שהועברו למז"פ הם חומר עזר פנימי, וככזה אין מקום להעבירם לצדדים, ובפרט שבפועל פסק הדין הוכרע אף ללא צורך בהסתמכות עליהם, ועניינם הובא רק מעבר לנצרך כ'יהודה ועוד לקרא'.
בנסיבות אלו איננו רואים לנכון למוסרם למשיב, שנמצא זייפן וחיזר אחרי הזיוף (ולא רק במקרה שלפנינו), ולו רק מפני החשש שהלה ינסה בדרכי מרמה להשתמש בחומר שאין צורך ואין סיבה למסור לו.
הדברים נכונים גם לגבי התרשומת הפנימית והחומר הפנימי של בודק בדיקת הפוליגרף, ואין מקום לאפשר למשיב להטריד את עורך הבדיקה. כפי שכתבנו בפסק הדין, פסק הדין עומד בפני עצמו ובדיקת הפוליגרף רק איששה את מה שכתוב בו.
מובן שאין מניעה להעביר למבקש את דוח הבודק שהוגש לתיק בית הדין המתאר אופן פעולתו ותוצאות הבדיקה.
ההחלטה מותרת לפרסום לאחר השמטת פרטי הזיהוי של הצדדים.
ניתן ביום כ"ד באייר התש"ף (18.5.2020).
הרב אליעזר איגרא הרב שלמה שפירא הרב ציון לוז־אילוז
עותק זה עשוי להכיל שינויי ותיקוני עריכה
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
