מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בפ"מ 352-01-17 ח'טיב נ' מדינת ישראל - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בפ"מ 352-01-17 ח'טיב נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 16/01/2017 | גרסת הדפסה
בפ"מ
בית משפט השלום עכו לתעבורה
352-01-17
11/01/2017
בפני השופטת:
אסתר טפטה–גרדי

- נגד -
מבקש:
מג'ד ח'טיב
משיבה:
מדינת ישראל
החלטה
 
 
 

בפני בקשה לביטול פסילה מנהלית על פי דו"ח 1021042415-5.

 

רישיונו של המבקש נפסל ביום 01.01.17, לתקופה של 30 יום בגין עבירה של נהיגה בשכרות.

 

בבדיקה שנערכה למבקש נמצא כי ריכוז האלכוהול בליטר אוויר נשוף הינו 300 מיקרוגרם, ריכוז העולה על האמור בחוק.

 

ב"כ המבקש טען כי המבקש אינו מודה בביצוע העבירה וכי יש לו ראיות להוכחות חפותו. כן טען כנגד ליקויים שונים שעלו במהלך הבדיקה שנערכה למבקש. כמו כן טען כי נפלו פגמים במהלך השימוע.

עוד טען כי המבקש זקוק לרישיונו מאחר שעובד כנהג לפרנסתו ולפרנסת בני ביתו, כך שפסילת רישיונו תפגע בפרנסתו קשות.

 

כידוע, בבקשות מסוג זה עלינו לבדוק שתי שאלות: ראשית, האם קיים בשלב זה חומר ראיות לכאורה המבסס את אשמת המבקש בעבירה המיוחסת לו, וזאת להבדיל מהוכחת האשמה מעבר לכל ספק סביר הנדרשת בעת הדיון באישום לגופו; ושנית, האם המשך נהיגתו של המבקש מסכן את שלום הציבור כאשר שאלה זו נבחנת בהתחשב עברו התעבורתי של המבקש ובנסיבות האירוע הספציפי.

 

עיינתי בנסיבות המקרה, ובשלב זה של הדיון נראה כי קיימות ראיות לכאורה. בבדיקה שבוצעה למבקש נמצא כי בדמו אלכוהול בריכוז של 300 מיקרו- גרם, כמות לכאורה העולה על הכמות הקבועה בחוק. המדידה בוצעה על ידי שוטר מוסמך ובמכשיר תקין לכאורה ועל פי נוהלי ההפעלה.

 

עוד עולה מעיון בחומר כי במהלך השימוע שנערך למבקש הודאה לכאורה המבקש כי "שתה רק כוס אחת", וכך גם אמר בדו"ח תחקור לכשנשאל כמה שתה. כמו כן, כשנשאל המבקש בחקירתו לסוג המשקה, השיב כי שתה "וודקה פינלנדיה".

 

באשר לשאלת המסוכנות, כבר נקבע בפסיקה כי העבירה המיוחסת למבקש הינה עבירה חמורה הטומנת בחובה סכנה רבה לציבור המשתמשים בדרך, וכי קיימת חזקת מסוכנות, המצדיקה פסילת רישיונו לתקופה של 30 יום ואף מעבר (ראו בעניין זה ב"ש (ת"א) 92994-07 יוסף נ' מדינת ישראל (מיום, 23.09.07).

 

לאמור יש להוסיף, כי הגם שהמבקש נוהג משנת 2015 צבר לחובתו שלוש הרשעות קודמות.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ