חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 121-09-13 עבדהייב ואח' נ' כלל חברה לביטוח בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 31/07/2016 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
121-09-13
23/07/2016
בפני השופט:
אורי גולדקורן

- נגד -
התובע :
בני עבדהייב
עו"ד ליאור אזולאי
הנתבעים:
1. כלל חברה לביטוח בע"מ (ניתן פסק דין)
2. רוני דניאל
3. צד ג': אורי עבדהייב

עו"ד דורון מוזס
עו"ד גרא פולגר
פסק דין


 

 לגבי נתבע מס' 2 והצד השלישי

 

1.התובע הגיש ביום 1.9.2013 תביעה נגד הנתבעת מס' 1, חברת הביטוח שהפיקה לו פוליסות ביטוח מנהלים, והנתבע מס' 2, סוכן הביטוח באמצעותו התקשר התובע עם חברת הביטוח. בכתב התביעה נתבעו תשלומים אשר, לדעת התובע, מגיעים לו עקב התרחשות "מקרה ביטוח, כהגדרתו בפוליסות, לרבות מלוא שכרו בתקופות בהן היה באי-כושר לעבוד. בכתב התביעה נטען, בין היתר, כי ככל שייקבע כי לא היה לתובע כיסוי מספיק על-פי הפוליסות, נעוץ הדבר בהתרשלותו של הנתבע מס' 2, או במצג שווא שהוא הציג לתובע, אשר סבר כי הוא מבוטח על מלוא שכרו. בסעיפים 33-31 לכתב התביעה נתבעו שני הנתבעים לשלם לתובע 79,500 ₪ בצירוף ריבית מיוחדת לפי סעיף 28א לחוק חוזה הביטוח, התשמ"א-1981, ובסעיף 34 נתבע סעד הצהרתי כלפי נתבעת מס'1, לפיו היא תשלם לתובע את מלוא תגמולי הביטוח בשל אי-כושרו לעבוד החל ממועד הגשת התביעה ועד ליום בו הוא יהא מסוגל לעבוד.

 

נתבע מס' 2 הגיש הודעה לצד שלישי, מעבידו של התובע, בה טען כי מאחר והוא לא שילם את פרמיית הביטוח, הרי האשם לאי-תשלום אי-כושר מלא לתובע על-פי הסכומים שבפוליסות רובץ עליו כמעביד.

 

2.ביום 16.5.2016 נדחתה התביעה נגד נתבעת מס' 1, לאחר שהסכסוך בינה לבין התובע יושב בהליך של גישור.

 

3.בישיבת ההוכחות ביום 17.5.2016 חקרו באי-כוח הנתבע מס' 2 והצד השלישי את התובע על תצהיר עדותו הראשית, ובין היתר הוא הודה כי במסגרת הסדר פשרה התחייבה הנתבעת מס' 1 לשלם לו 80,000 ₪. בא-כוח הנתבע מס' 2 טען, בתום פרשת התביעה, כי דין התביעה להידחות, לאור הודאת התובע כי נתבעת מס' 1 תשלם לו סכום העולה על הסעד הכספי (79,000 ₪) אותו הוא תבע מנתבע מס' 2. הוא הדגיש כי לאחר הסדר הפשרה בין התובע לנתבעת מס' 1, במסגרת הגישור, לא הגיש התובע בקשה לתיקון כתב התביעה, ולא עדכן את תביעתו הכספית נגד נתבע מס' 2.

 

משהועלתה טענת סילוק התביעה נגד נתבע מס' 2, ניתנה החלטתי בה קבעתי כי "במצב שנוצר, מוצע לצדדים לבחון אפשרות של סילוק התביעה נגד נתבע מס' 2 וההודעה לצד השלישי מחוץ לכותלי בית המשפט", וכי ככל שלא יעלה הדבר בידיהם, ישיב בא-כוח התובע עד ליום 30.6.2016 לבקשת נתבע מס' 2 לסילוק התביעה, ולבא-כוח נתבע זה תהא זכות להשיב לתשובה עד ליום 15.7.2016.

 

4.משלא פעל התובע על-פי ההחלטה מיום 17.5.2016 בנוגע לבקשה לסילוק התביעה נגד נתבע מס' 2, יש לראותו כמי שזנח את התביעה נגדו, או כמי שהגיע עמו להסדר מחוץ לכותלי בית המשפט.

 

לכן, הנני דוחה ללא צו להוצאות את התביעה נגד נתבע מס' 2 ואת ההודעה לצד השלישי.

 

5.המזכירות תשלח לבאי כוח הצדדים העתק פסק דין זה ותסגור את התיק.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ