ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות נצרת
|
59331-10-13
21/10/2014
|
בפני הרשם הבכיר :
ריאד קודסי
|
- נגד - |
התובע:
עמית דרי
|
הנתבעת:
מחסני חשמל סניף עפולה
|
פסק דין |
1.לפני תביעה כספית ע"ס של 10,000 ₪, לתשלום פיצויים בגין רכישת טלפון סלולרי משומש במקום חדש.
לטענת התובע , הוא פנה ביום 16.10.13 ורכש לאשתו מתנה לחתונה פלאפון מסוג גלקסי 3 מהנתבעת בסניף עפולה, תמורת סך של 1,999 ₪, ( להלן – " הטלפון " ) .
בעת הרכישה ראה התובע עובד של הנתבעת מסיר את המדבקה מעל הטלפון הנחזה כחדש, אלא שלתדהמת התובע, בהגיעו הביתה הופתע מכך שבטלפון הופיעו תמונות של אדם בשם "ערן " ומההגדרות של הטלפון עולה כי הטלפון סונכרן ביום 18.8.13.
התובע יצר קשר עם ערן וזה הדגיש בפניו שאכן הטלפון היה בשימושו.
2.התובע פנה לנתבעת ושטח את טענותיו בפניה אלא שהנתבעת, לטענתו , סירבה להחליף לו את הטלפון ומכאן מצא לנכון להגיש תביעה זו.
3.הנתבעת טענה בכתב ההגנה כי אכן היא מכרה לתובע את הטלפון כחדש אלא שבגלל טענת אנוש גרידא ניתן לו טלפון משומש שסופק בשוגג ממחסן ההחזרה לספק.
הנתבעת הייתה מוכנה לספק לתובע טלפון חדש ופיצוי בסך של 100 ₪, אך הוא סירב להצעה.
4.התקיים דיון בפני ביום 3.9.14 בו העידו עדי שני הצדדים והתרשמתי מעדויותיהם באופן בלתי אמצעי.
5.אין מחלוקת שלתובע סופק טלפון משומש במקום חדש ואין נפקא מינה אם זה נעשה בשוגג או לא.
לתובע נגרם נזק המתבטא בעוגמת נפש של מי ששמח ברכישת דבר חדש והינה מסופק לו דבר ישן במקום חדש , במיוחד כאשר מדובר במתנה לאשתו.
עד הנתבעת מר חיים מריזי טען בעדותו של מי שטעה והוציא את הטלפון מהמקום הלא נכון.
התובע יצא ידי חובתו להוכחת טענתו שסופק לו טלפון ישן במקום חדש והוא אף הציג את הטלפון במהלך עדותו וכאמור הנתבעת מודה בטעות.
אם כן נותרה השאלה מהם הנזקים שנגרמו לתובע.
ראשית כל זכותו של התובע לקבל פיצוי בגין מלוא מחיר הטלפון תמורת החזרתו, דהיינו סך של 1,999 ₪, ובנוסף מצאתי לנכון לפסוק לתובע פיצויים בסך של 2,000 ₪, בגין עוגמת נפש והוצאות.