ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
23702-08-14
17/12/2014
|
בפני כבוד השופטת:
יעל אילני - סגנית נשיאה
|
- נגד - |
תובע:
אלמוני
|
נתבעות:
1. שומרה חב' לביטוח בע"מ 2. שלמה סיקסט חברה לביטוח בע"מ
|
החלטה |
בפניי בקשה למינוי מומחה רפואי בתחום האורטופדי והאא"ג בגין שתי תאונות הדרכים נשוא התובענה.
בתוקף סמכותי לפי תקנה 7 לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), תשמ"ז – 1986 (להלן – "התקנות") ולאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובמסמכים הרפואיים שצורפו, שוכנעתי כי קיימת ראשית ראיה לצורך במינוי מומחים בתחומים המבוקשים.
לפיכך, אני ממנה בזאת את ד"ר דוד הנדל, כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורטופדי ואת ד"ר ראובן בן טובים, כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האא"ג.
בחוות דעתם מתבקשים המומחים להתייחס גם לשאלות הבאות:
1. האם נותרה לתובע נכות זמנית או צמיתה כתוצאה מהתאונה, ואם כן, לאיזו תקופה, ומהו שיעור הנכות.
2. האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבו בעתיד?
3.הקשר שבין התאונה לבין מצבו הרפואי של התובע. המומחים מתבקשים להתייחס בנפרד לכל אחת מן התאונות, ולקבוע ממצאיהם בגין כל אחת ואחת מהן בנפרד.
4.המגבלות התפקודיות של התובע, אם בכלל, ובשים לב לעברו הרפואי של התובע, לעבודתו ולמקצועו.
5.האם יהיה התובע זקוק לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן - מהם סוגי הטיפולים, ומהי העלות המשוערת של הטיפולים האלה לפי המחירים הנכונים היום.
6.תקופות אי הכושר החלקי ו/או המלא של התובע.
הצדדים ימציאו למומחים את כל המסמכים הרפואיים המותרים בהתאם להוראות תקנה 8 לתקנות, על פי המועדים הקבועים בה על מנת שיעיינו בהם לצורך הכנת חוות הדעת, וימסרו עותק לצד שכנגד.
מינוי המומחים ייכנס לתוקף ביום 24.1.15.
המומחים מתבקשים להגיש את חוות דעתם באופן ובמועד הקבועים בתקנה 15 לתקנות. כן מתבקש המומחים לפרט בחוות דעתם את המסמכים הרפואיים אשר היו בפניהם במועד מתן חוות דעתם.