חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 17431-04-12 בנימין ואח' נ' מגדלי נוף חן יזום בע"מ

תאריך פרסום : 28/01/2015 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום אשדוד
17431-04-12
22/12/2014
בפני סגן הנשיא :
השופט גיל דניאל

- נגד -
תובעים:
1. יעקב בנימין
2. מרסדס בנימין

נתבעת:
מגדלי נוף חן יזום בע"מ
החלטה
 

 

ביום 6.4.2006 נחתם בין הצדדים הסכם מכר דירה.

 

לאחר שנמסרה הדירה לתובעים ביום 1.4.2010, התגלו בה על פי הנטען ליקויי בנייה ועל כן הוגשה התביעה.

 

כתמיכה בטענותיהם צירפו התובעים את חוות דעתו של המהנדס מרדכי אדלר אשר ממנה עולה כי עלות תיקון הליקויים עומד על סך של 25,152 ₪ כולל מע"מ.

 

בית המשפט הורה על מינוי מומחה, מהנדס הבניין מר אורמן דן. המומחה מטעם בית המשפט הגיש חוות דעתו, ממנה עולה כי מרבית מהליקויים הנטענים בחוות דעת המומחה מטעם התובעים אומנם קיימים.

 

המומחה מטעם בית המשפט העריך בחוות דעתו את עלות תיקון הליקויים בסך של 5,650 ₪, לא כולל מע"מ, וירידת ערך בסך של 2,200 ₪. בהמשך, נתבקש המומחה להתייחס בחוות דעת משלימה לטענת התובעים לפיה התגלתה רטיבות נוספת בדירה, ולאחר בדיקה שערך גילה כי אומנם קיימת רטיבות באזורים מסוימים.

 

גם לאחר שהוגשה חוות דעת המומחה מטעם בית המשפט, נותרה בין הצדדים מחלוקת מהותית בשאלת קיומה של זכות לתיקון בידי הנתבעת. לפיכך, בית המשפט הורה על הגשת סיכומים בכתב לעניין הסוגיה האם מיצתה הנתבעת את זכות התיקון הנתונה לה. בהמשך להחלטה זו, הגישו הצדדים טיעון בכתב בסוגיה זו בלבד.

 

התובעים טוענים כי משלא נענתה הנתבעת לדרישתם לתיקון הליקויים במלואם ו/או לנוכח כישלונה בתיקונם ו/או נוכח הכחשתה את קיומם ולאור התנהגותה, אין הנתבעת זכאית עוד לבצע את התיקונים בעצמה ועליה לפצות את התובעים במלוא עלותם.

 

מנגד, טוענת הנתבעת כי נעתרה תמיד לדרישות התובעים ותיקנה מרבית הליקויים וזאת גם בהתייחס לחוות הדעת מטעם התובעים. אולם לטענתה, התובעים לא נתנו לה הזדמנות נאותה לתקן את הליקויים עת מנעו מנציגיה, ולא אחת, לבצע תיקונים ובדיקות בדירה ונציגיה נדחו בטענה כי אינם יכולים לבצע התיקונים לשביעות רצונם של התובעים ואף לא שיתפו פעולה עימה לתיאום מועדים לתיקון ולפיכך, לא איבדה זכותה לתיקון הליקויים בדירת התובעים.

 

כן לטענתה, בהתאם להסכם המכר בין הצדדים התחייבו התובעים להודיע לנתבעת בכתב על כל אי התאמה שהתגלתה בדירה ואילו התובעים הודיעו לנתבעת לראשונה על אי ההתאמה רק ביום 5.9.11 באמצעות באת כוחם במכתב אליו צורפה חוות דעת המומחה מטעמם, אשר הינה מופרזת באומדן הערכת הליקויים.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ