ת"א
בית משפט השלום ירושלים
|
16236-07-10
25/11/2014
|
בפני השופט:
מרדכי בורשטין
|
- נגד - |
תובעים:
1. ד' א' 2. ד' א'
עו"ד ע. כהן
|
נתבעים:
1. בנק מזרחי טפחות בע"מ 2. עודד פלדמן כונס נכסים
עו"ד א. גל ואח'
|
פסק דין |
האם ניתן לאכוף על נושה הסדר שלא קויים, זאת אחת מהשאלות העומדות לדיון ולהכרעה.
רקע
1.התובעים ,בעל ואישה, הם הבעלים של דירה מספר 7 ברחוב הרקפת 1 בירושלים (להלן :"הדירה"). הדירה נרכשה בשנת 1980 מסבו של התובע 1. לצורך רכישת הדירה נטלו התובעים מהנתבעת 1 ( להלן:" הנתבעת ") הלוואה בסך של 140,000 לירות ישראליות. במהלך השנים נטלו התובעים 9 הלוואות נוספות לצורך שיפוץ והרחבת הדירה. במסגרת מתן ההלוואה לרכישת הדירה נרשמה לטובת הנתבעת משכנתא על הדירה.
כיום הדירה היא בת 5 חדרים ועל פי הערכת שמאי שווי הדירה עומד על סך של 1,350,000 ₪ נכון לסוף שנת 2009.
חוב התובעים לבנק נכון לחודש אוגוסט 2010 עמד על סך של 2,106,987 ₪, היינו הרבה מעבר לשווי הנכס.
2.עד לשנת 1998 עמדו התובעים בתשלומים השוטפים של החזר ההלוואות והמשכנתא, תוך שהם מצליחים לסלק 2 הלוואות מתוך ה-9 שנלקחו.
3.בשנת 1998 עברה התובעת 2 ( להלן:" התובעת") אירוע מוחי ואף הוכרה ע"י המוסד לביטוח לאומי כזכאית לקצבת נכות שהיוותה מקור הכנסה לתובעים. בחודש פברואר בשנת 2000, הושעה התובע ( להלן:" התובע") מעבודתו בחברת אגד ובחודש ספטמבר באותה שנה פוטר התובע מעבודתו. מאז פיטוריו לא עלה בידו לשוב למעגל העבודה.
נסיבות אלה ועוד גרמו לכך שמשנת 1998 לא שילמו התובעים באופן סדיר את חובם לנתבעת.
בין השנים 2000-2004 לא שילמו התובעים לנתבעת כל תשלום.
בנוסף לריבית שהתווספה לקרן, התווספה גם ריבית פיגורים.
4.החל משנת 1998 פנו התובעים לוועדה הבין-משרדית של משרד השיכון ולאחר מכן לוועדה העליונה של משרד השיכון בבקשות לפריסת חובם לנתבעת ולהגעה להסדר תשלומים.
בשנת 2001 פתחה הנתבעת בהליכים בהוצאה לפועל לצורך מכירת הדירה ומימוש החוב.
הנתבע 2 הוא כונס הנכסים מטעם הנתבעת( להלן:" הנתבע").
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת