חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 12995-04-17 עטיה נ' שיתופית חקלאית

תאריך פרסום : 09/10/2017 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום באר שבע
12995-04-17
02/10/2017
בפני הרשמת:
הבכירה ליאורה אדלשטיין

- נגד -
מבקשים:
רודה עטיה
עו"ד רעותא אביטל
משיבים:
שרשרת אגודה שיתופית חקלאית
החלטה

בפני בקשה (6.9.17) לביטול פסק דין שניתן בהעדר הגשת כתב הגנה מטעם הנתבעת.

התובע הגיש תגובה מטעמו והביע התנגדות לביטול פסק הדין מהטעמים שפירט.

המבחנים העיקריים לצורך ביטול פסק הדין הינם - האם הוצגו טעמים המצדיקים את העדר הגשת כתב ההגנה תוך המועד שנקבע בדין, והאם המבקשת העלתה טענות הגנה הראויות לבירור, כאשר בשלב זה של ההליך המשפטי אין מדקדקים בבדיקת הטענות, או בדרכי הוכחתן, וכן יש ליתן את המשקל המתאים לכך שזכות הפנייה לערכאות שיפוטיות הינה בבחינת זכות יסוד.

המבקשת תולה טענותיה במזכיר אגודה שלא פעל כמצופה ממנו ואשר קיבל את כתב התביעה, אך לא העבירו לגורם הראוי ועל כן המבקשת לא הגישה כתב הגנה בזמן. דא עקא כי בס' 4 לבקשה היא טוענתכי המזכיר העביר את כתב התביעה "רק כחודש מאוחר יותר", בתחילת חודש יוני.

בשים לב כי פסק הדין נגדה ניתן למעלה מחודש ימים אחרי, ביום 19/07/2017, אין בטענתה לגבי התרשלות המזכיר כדי לאשש את טענתה כי מדובר בבקשה ליטול החלטה מטעמים של צדק וזאת אף טרם התעמק בית המשפט בטענתה לגבי נפקותה של רשלנות המזכיר. הנתבעת אינה טוענת כי המזכיר לא רשאי היה לקבל לידיו כתבי בית דין בשם המבקשת ובודאי שאינה טוענת כי על התובעת היה לדעת דבר זה.

בין כה וכה, התובע בצע המצאה על פי דין ואין זה מחובתו לוודא כי מזכיר האגודה אכן מבצע עבודתו כמצופה ממנו על ידי מעסיקתו. על כן, אני לא מוצאת כי במקרה זה יש מקום להורות על ביטול פסק הדין מטעמים שבחובת הצדק.

עם זאת, הנני סבורה כי יש מקום להורות על ביטול פסק הדין במסגרת שיקול דעת בית המשפט וזאת לאור טענות ההגנה שהעלתה המבקשת, ומכיוון שיש מקום, על פני הדברים, לערוך בירור ענייני בטענות הצדדים לגופן, ומבלי שיש בכך כדי לחוות דעה לגבי משקלן, או סיכויי קבלתן, וכן יש ליתן בנסיבות העניין את המשקל המתאים לזכות הפנייה לערכאות שיפוטיות, שהינה בבחינת זכות יסוד בשיטת משפטנו.

מעבר לכך, יש לציין כי טענות המבקשת בדבר פנייה לבורר וכן הכחשתה לעניין הפלישה למשקו של התובע (אף כי טענה זו נאמרה בלקוניות רבה) הינן טענות שיש לבררן ועל כן, התובע יגיב לדרישת הנתבעת להעביר התיק לבוררות עד ליום 1.11.17.

בשקלול האמור לעיל ועל מנת לאזן בין זכות הנתבעת למתן הליך הוגן ובין זכותו של התובע לצפות לסופיותו של ההליך משלא הוגש כתב הגנה במועד, פסק הדין יבוטל בכפוף לכך שהנתבעת תעביר לב"כ התובע, תוך 30 יום מקבלת החלטה זו, הוצאות בסך 1,500 ₪ + מע"מ .

כשיוודע למותב זה כי הסכום שולם יבוטל פסק הדין.

למרות שאפשרתי לתובע להגיב לעניין העברת התיק לבורר – הנתבעת תגיש כתב הגנה עד 10.11.17 ואם תענה דרישתה יועבר התיק כולו לשיפוט הבורר.

קובעת תז"פ לתאריך 11.10.17.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ