ת"א
בית משפט השלום חיפה
|
1278-08-13
20/06/2016
|
בפני השופטת:
סיגלית גץ-אופיר
|
- נגד - |
התובעים:
1. וואפי נסראלדין 2. חמוד נסר אל דין
עו"ד י' בלומנפלד-שכטר ואח'
|
הנתבעים:
1. אמיר עבד נסראלדין 2. מועצה מקומית דלית אל כרמל 3. יוסף כרמל נסראלדין 4. סלימאן נסראלדין
עו"ד סלאח חלבי ואח' עו"ד א' קולס ואח'
|
פסק דין |
1.לפני בקשת הנתבעים 2-4 לסילוק התובענה על הסף. בקשה לסילוק על הסף מחמת היעדר סמכות עניינית, הועלתה במסגרת ישיבת קדם משפט שנערכה במעמד הצדדים ביום 14.2.2016.
במסגרת החלטה מאותו יום, נקבע כי על התובעים להשיב לטענה זו תוך 45 יום, קרי עד ליום 31.3.2016.
2.במסגרת דיון שנערך במעמד הצדדים ביום 16.5.2016, ניתנה ארכה בת 7 ימים להגשת התגובה, משלא הוגשה תגובה שכזו עד לאותו מועד חרף חלוף הזמן.
3.בהיעדר תגובה לבקשה, הגישו הנתבעים 2-4 בקשה לסילוק התובענה על הסף. בהחלטה מאותו יום , ניתנה לפנים משורת הדין, ארכה נוספת (אף מבלי שנתבקשה על ידי התובעים) להגשת התגובה עד ליום 1.6.2016.
4.עוד באותו יום הגישו התובעים בקשה למתן ארכה להגשת התגובה עד ליום 15.6.2016. גם בקשה זו אושרה, והארכה ניתנה כמבוקש.
5.לאור מעקב שנערך על ידי בית המשפט, ניתנה ביום 15.6.2016 החלטה נוספת אשר קבעה, כי ככל שלא תוגש תגובה עד ליום 19.6.2016- תסולק התביעה על הסף.
6.משלא הוגשה תגובת התובעת, הוגשה בקשה חוזרת של הנתבע 1 (!) לסילוק התביעה בהיעדר תגובה לבקשה לסילוק התובענה.
לא הנתבע 1 הוא שעתר לסילוק התובענה על הסף בהיעדר סמכות עניינית, כי אם הנתבעים 2-4.
בנוסף, להבדיל מטענת היעדר סמכות עניינית לעניין מתן צו עשה למועצה המקומית דלית אל כרמל וללנציגיה, לא הוגשה כל בקשה מפורטת למחיקת התביעה על הסך בשל היעדר סמכות עניינית, אשר תבהיר מדוע בית משפט זה, אינו מוסמך לדון בתביעה שהוגשה כנגד הנתבע 1.
7.לפיכך, הנני מורה על מחיקת התביעה כנגד הנתבעים 2-4 בשל חוסר מעש.
ההליכים בתיק זה יימשכו כנגד הנתבע מס' 1.
הנני מורה על חיובו של התובע בתשלום הוצאות לנתבעים 2-4 ביחד ולחוד בסך של 5,000 ₪ תוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מהיום ועד למועד התשלום בפועל.
8.המזכירות תמציא החלטתי לב"כ הצדדים.