- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תתע"א 8137-08-15 מדינת ישראל נ' נזר
|
תתע"א בית משפט השלום ירושלים |
8137-08-15
26.6.2016 |
|
בפני סגן הנשיא: יהושע צימרמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: מדינת ישראל |
נאשמים: גארי נזר |
| גזר דין | |
כתב האישום וטיעוני הצדדים
הנאשם הורשע בעבירה של נהיגה ברכב במהירות העולה על המותר, עבירה על תקנה 54(א) לתקנות התעבורה.
על פי עובדות כתב האישום, בהן הנאשם הודה, המהירות המותרת במקום הינה 90 קמ"ש ואילו הנאשם נהג במהירות של 173 קמ"ש.
התביעה עתרה להטלת פסילת רשיון נהיגתו למשך שנתיים, יחד עם מאסר מותנה, קנס, ופסילה מותנית. התביעה הפנתה את בית המשפט לפסק דינו של בית המשפט המחוזי בבאר שבע, בתיק ע"פ43727-10-11 שם אושר גזר דינו של בית המשפט לתעבורה (תת"ע 4452-03-10) אשר הטיל בעבירה דומה, שנתיים פסילה, קנס בסך 5000 שח יחד עם מאסר מותנה ופסילה מותנית.
הסנגור טען כי לא ניתן להטיל מאסר, ואף מאסר מותנה ללא הודעת התביעה על כך. בנוסף הציג הסנגור פסיקת בית המשפט לתעבורה בירושלים שם נדון נאשם בעבירה דומה לפסילת רשיון נהיגתו לתקופה של 8 חודשים. הסנגור גם הפנה את בית המשפט לנסיבותיו האישיות של הנאשם ולתקופה בה היה פסול עד תום ההליכים בתיק זה.
דיון והכרעה.
פסילת רשיון נהיגה
הנאשם כאמור נהג במהירות קיצונית ומסוכנת ביותר. כל פעולת חרום, אשר נהג צריך לעיתים להדרש לה, יכולה להסתיים, במהירות שכזו, בסבירות גבוהה, בתוצאה קטלנית. אף לא ניתן לומר, במהירות שכזו, כי מדובר בהיסח הדעת, אלא בפעולה מודעת, תוך נטילת סיכון מודע לתוצאותיה. משכך עתירת התביעה לעונש של פסילת רשיון נהיגה למשך שנתיים , הינה סבירה בהחלט, וכפי שצויין, פסיקת בית המשפט המחוזי בתיק 43727-10-11 ,תומכת בכך.
יחד עם זאת ,על בית המשפט לתת דעתו אף לנסיבות שאינן כרוכות בעבירה, ולעובדה כי הנאשם מחזיק ברשיון נהיגה משנת 2008 ואין לחובתו כל הרשעות תעבורתיות. כמו כן על בית המשפט לתת משקל לנסיבות האישיות של הנאשם כפי שהובאו בטיעוני הסנגור.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
