תא"מ
בית משפט השלום פתח תקווה
|
33521-02-17
02/10/2017
|
בפני הרשם:
הבכיר אורן כרמלי
|
- נגד - |
תובע:
ניסים נפתלי
|
נתבע:
אופיר בן אמו
|
החלטה |
בפניי בקשה לביטול פסק דין שניתן ביום 31/07/17 בהעדר הגנה נגד הנתבע.
הנתבע חולק על כך שהומצא לו כתב התביעה. ואולם, עיון באישור המסירה מורה כי זה נמסר לו באמצעות המצאה לאשתו. בנסיבות אלה אין מקום להורות על ביטול פסק הדין מחמת הצדק. בצד האמור, רשאי בית המשפט לשקול לבטל את פסק דין שניתן בהעדר הגנה, תוך איזון בין סיבת המחדל וסיכויי ההגנה (ע"א 64/53 כהן נ' יצחקי, פ"ד ח 395).
לעניין המשקל היחסי של שני השיקולים, מאחר שביטול פסק דין שניתן בהעדר הגנה כרוך בזכות החוקתית לגישה לערכאות (רע"א 8292/00 יוספי נ' לוינזון, ניתן ביום 27/02/01), הרי משלא מדובר בזלזול בוטה של המבקש כלפי בית המשפט מכוח חובתו כבעל דין, לא יכולה להיות מחלוקת בדבר משקלו היחסי העדיף של השיקול השני (פס"ד כהן לעיל, ע"א 5000/92 בן ציון נ' הנאמן על נכסי י. בן ציון, פ"ד מח (1) 830).
לאור האמור, יש לבחון בעיקר סיכויי ההצלחה בהגנה. הלכה היא כי אין הנתבע חייב להראות הגנה איתנה ובטוחה, אלא ניתן להסתפק לצורך הליך זה בהגנה אפשרית בלבד (אורי גורן סוגיות בסדר דין אזרחי 343 וההפניות שם (מהדורה שמינית, 2005)).
לטענת הנתבע, לא היה המחזיק או עושה השימוש ברכב נשוא התביעה במועד קרות התאונה היות ומכר את הרכב לאחר. יוער כי בשלב זה די בטענה שהועלתה כדי להוות הגנה אפשרית, המצדיקה במידת ההוכחה הנדרשת בשלב זה, להורות על ביטול פסק הדין. ואולם, לא די בטענה שהועלתה ללא כל ראייה תומכת כדי להוות הגנה מספיקה בהליך לגופו.
לעניין זה רשאי הנתבע לעדכן את כתב הגנתו.
תוצאה:
אשר על כן, אני מורה על ביטול פסק הדין שניתן ביום 31/07/17 בהעדר הגנה וסגירת כל תיק הוצל"פ שנפתח בגינו.
כתב ההגנה הוגש ביום 03/08/17.
הנתבע ישא בהוצאות התובעת סך של 1,000 ₪ שישולמו תוך 30 ימים מהיום ללא קשר לתוצאות ההליך כתנאי לביטולו של פסק הדין. ויובהר, לא ישולמו ההוצאות במועד שנקבע, כי אז יעמוד פסק הדין שניתן על כנו.
ניתנה היום, י"ב תשרי תשע"ח, 02 אוקטובר 2017, בהעדר הצדדים.
