תא"מ
בית משפט השלום כפר סבא
|
3066-04-16
06/12/2016
|
בפני הרשם:
הבכיר איתי רגב
|
- נגד - |
תובעת:
הראל חברה לביטוח בע"מ
|
נתבעים:
1. יצחק וולקוב 2. הכשרה חברה לביטוח בע"מ
|
פסק דין |
תביעה זו עניינה נזק לכלי רכב, שהיו מעורבים בתאונת דרכים, אשר ארעה ביום 11.12.15 בירושלים. התובעת טוענת לנזקים בסך כולל של 7,432 ₪ בגין עלות תיקונים, ירידת ערך, שכר שמאי, ותשלום לחברת השכרה.
המחלוקת בין הצדדים היא בשאלת האחריות לקרות התאונה, וממילא להטבת הנזקים.
התובעת טוענת כי התאונה ארעה בשל פגיעה שנפגע רכבה מאחור על ידי רכב הנתבעים – אשר חלף על פני רכבם החונה בנסיעה לא זהירה. הנתבעים טוענים, מנגד, כי רכב התובעים החל בנסיעה לאחור, ביציאה מחניה – ופגע ברכב הנתבעים שחלף במקום.
לבד מהצדדים, נשמעה עדותה של אשת הנתבע 1, שישבה לצדו ברכב בעת התאונה.
לאחר ששמעתי את עדויות הצדדים, בחנתי את התרשימים המתארים את גרסאותיהם, ראיתי תמונות הנזקים שנגרמו לכלי הרכב המעורבים ומיקום הפגיעות בהם, ולאחר שכל אחד מהצדדים הציג בפני את אופן קרות האירוע, לגרסתו, באמצעות מכוניות צעצוע, אני מעדיף את גרסת התובעת, אותה מצאתי מהימנה יותר מהאחרות, בין היתר בשל האמון שאני נותן בטענת נהגת התובעת כי לא הספיקה לשלב את רכבה להילוך נסיעה (כאשר התאונה התרחשה מיד לאחר שהתניעה את הרכב) ולאור העובדה כי הן הנתבע 1 והן הנוסעת שישבה לצדו העידו כי למעשה לא ראו את רכב התובעת עד לפגיעה עצמה.
משכך, אני קובע כי האחריות לקרות התאונה מוטלת על שכם הנתבעים ועליהם לשאת בתוצאות הנזקים שנגרמו.
נוכח אי-הוכחת ראש הנזק המתייחס לתשלום לחברת ההשכרה אני דוחה רכיב זה של התביעה.
לאור כל האמור, אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובעת סך של 7,194 ₪, וכן את אגרת התביעה בסך 375 ₪, את שכר העדה בסך 400 ₪, וכן שכ"ט עו"ד בסך של 1,500 ₪.