פתח דבר וטענות הצדדים
לפני תביעה לפיצוי בגין הפסדים עקיפים בסך 6,728 ₪ שנגרמו לתובעת בעטיה של תאונת דרכים שאירעה ביום 18.8.13 .
לטענת התובעת, בגין האירוע התאונתי נשוא כתב התביעה הגישה מבטחת התובעת תביעת שיבוב כנגד הנתבעת ומבוטחה בגין נזקיה הישירים בת.א. 54500-11-13. בדיון שהתקיים בתביעה האמורה נקבע כי נהג הרכב הפוגע נושא ב- 70% אחריות לתאונה וניתן פס"ד בהתאם. בהתאם לפסה"ד על הנתבעת גם לפצות את התובעת בסך 70% מההפסדים העקיפים בהם נשאה – סה"כ 5,228 ₪ וכן בסך 1,500 ₪ בגין נזקי אובדן זמן והנאה וכן עוגמת נפש.
כן טוענת התובעת כי פנייתה של התובעת לנתבעת בדרישה לקבלת פיצוי בגין נזקיו לא נענתה עד ליום זה.
לטענת הנתבעת, התובעת לא שלחה מכתב דרישה –טענה עליה ויתר ב"כ הנתבע לאור הצהרת ב"כ התובע.
עם קבלת כתב התביעה הנתבעת העבירה לתובעת באמצעות ב"כ סך של 2,236 ₪ המהווים 70% מנזקי התובעת המוכחים בגין רכיב השתתפות עצמית, השתתפות עצמית בירידת ערך וכינון. באשר לרכיב הפסד הנחת היעדר תביעות, לא צורף מסמך המעיד כי הפוליסה חודשה והתייקרה בעקבות התאונה.
דיון והכרעה
כעולה מכתב התביעה, הפסדי התובעת הינם כדלקמן:
השתתפות עצמית – 1,990 ₪.
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.