ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חיפה
|
17576-03-09
12/11/2009
|
בפני השופט:
ערן קוטון
|
- נגד - |
התובע:
לירון שטרן
|
הנתבע:
שלמה חברה לביטוח בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
1.תביעה בגין תאונת דרכים שארעה ביום 16.11.08 בסמוך לפארק המדע ברחובות.
2.לטענת התובעת – נהגה ברכבה ובמהלך נסיעתה בלמה את רכבה, על מנת שלא לפגוע ברכב שנעצר לפניה. רכב הנתבעות נסע מאחוריה נהוג ע"י זיק אורי שרגא (להלן: "הנהג"). הנהג לא הספיק לבלום את רכב הנתבעות ופגע ברכבה של התובעת מאחור. בעקבות הפגיעה נהדף רכב התובעת אל הרכב שלפניה. לרכבה של התובעת נגרמו נזקים הן במוקד הקדמי והן במוקד האחורי. התובעת פוצתה ע"י נתבעת 1, המבטחת את רכב הנתבעות, בגין הנזק שנגרם למוקד האחורי בלבד.
3.לטענת הנתבעות – הנהג ברכבן הצטרף לתאונה קיימת. רכבה של התובעת פגע תחילה ברכב שלפניו. התובעת היא זו שהתרשלה בנהיגתה ואין מקום לפצותה בגין הנזק במוקד הקדמי של רכבה. טענות נוספות התייחסו לנזקים הנטענים, אומדנם ודרך חישובם.
4.עובר לדיון הגישו הנתבעות בקשה לצירוף הנהג כנתבע נוסף. ביום 21.5.09 הוריתי לתובעת להגיב לבקשה עד ליום 1.7.09. כן ציינתי כי בהעדר תגובה תידון הבקשה במועד הדיון ולנתבעות שמורה הזכות לזמן את הנהג כעד מטעמן.
בדיון שהתקיים בפני העידה התובעת בלבד.
נציגת הנתבעות הבהירה כי יצרה קשר עם הנהג, אולם הוברר כי האחרון נמצא בנכר ומשכך הסכימה נציגת הנתבעות לקיים את הדיון בהיעדרו. התובעת פירטה באריכות את נסיבות האירוע.
5.לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ובצרופותיהם, לרבות במסמכים ובתמונות הרבות שהוגשו במהלך הדיון, לאחר שהקשבתי הקשב היטב לתובעת והתרשמתי ממנה באופן בלתי אמצעי, בהיעדרו של הנהג אין לי אלא לקבל את גרסת התובעת.
6.אשר על כן, הנני קובע כי על הנתבעות, ביחד ולחוד, לפצות את התובעת בגין כלל הנזקים שנגרמו לרכבה עקב התאונה. שוכנעתי כי הנזקים למוקד הקדמי נגרמו עקב הדיפת רכבה של התובעת על ידי רכב הנתבעות.
הנתבעות תשלמנה לתובעת סכום של 5,414 ₪.
הסכום ישולם תוך 30 יום וישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.
כמו כן תשלמנה הנתבעות, ביחד ולחוד, לתובעת הוצאות משפט בסכום של 250 ₪.
הסכום ישולם תוך 30 יום וישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
7.זכות להגיש בקשת רשות ערעור לביהמ"ש המחוזי בחיפה תוך 15 יום.