- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
שובל נ' אן.די.אם דנטל בע"מ
|
ד"מ בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו |
8390-01-13
12.9.2013 |
|
בפני : דפנה חסון זכריה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מרינה שובל עו"ד דוד מזור |
: אן.די.אם דנטל בע"מ עו"ד עדי ינקלביץ |
| פסק-דין | |
הליך זה עניינו זכאותה של התובעת לתשלום יתרת פיצויי פיטורים, בסך 12,259 ש"ח.
תמצית העובדות הצריכות לענייננו
1. התובעת עבדה בשירות הנתבעת כמנהלת חשבונות, מינואר 2008 ועד לאוקטובר 2012.
2. בחודש אוגוסט 2012, שכרה הנתבעת את שירותיה של חברת קיאייטב לברייג', בבעלותו של ד"ר יובל נחתום, העוסקת במתן שירותי ייעוץ עסקי וארגוני. במסגרת זו, קיבלה חברת הייעוץ מנדט מלא לשוחח עם העובדים, להתחקות אחר פעולותיהם ולבצע פעולות נוספות הנדרשות לשם ביצוע מלאכתה.
3. ביום 4.10.12, התגלע סכסוך בין התובעת לד"ר נחתום. בנסיבות אלה, בחרה התובעת לסיים את יום עבודתה מוקדם מהרגיל, ושבה לביתה, כשהיא נסערת.
לאחר ששבה לביתה, החלה התובעת לסבול מנימול בידה הימנית שהתפשט עד לשפתיה וללשונה, ואף איבדה את זכרונה למספר שעות. התובעת אובחנה כמי שסובלת ממתח נפשי ומעצבנות, וקיבלה טיפול תרופתי, וכן אישור מחלה לתקופה שמיום 7.10.12 ועד 10.10.12.
4. ביום 7.10.12, מסרה התובעת למר יעקב ניסמן, מנכ"ל הנתבעת, מכתב, באמצעות בנה, שאף הוא עבד בשירות הנתבעת בתקופה הרלבנטית לתביעה, בו נכתבו הדברים הבאים:
"יעקב שלום!
אתה הבאת כלכלן בשם יובל על מנת שיחסוך לך כסף (הוצאות חברה). אתם החלטתם קודם כל להתפטר מעובדת שמרוויחה טוב (שובל מרינה). כל פעם יובל מציין שהזמן שלי מאד יקר ללא התחשבות בכמות העבודה שאני מבצעת ועם איזה אחריות אני מבצעת אותה. הדבר היחיד שחשוב לכם כמה כסף אני מרוויחה. כל פעם תכננתם איך לגרום לי לעצבים בפעם אחרונה נזקקתי לטיפול של בית חולים. אתם לא צריכים יותר להתאמץ אני מוכנה שניפרד כמו בני אדם. תכינו לי מכתב פיטורים וכל מה שמגיע לי ואני אקח (נא להכין תוך שבוע ימים). תודה מראש.
נ.ב: רק רוצה לציין שחבל לי שהבנתי את המחשבה שלכם מאוחר, אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם".
5. מיד עם תום חופשת המחלה, ביום 11.10.12, לא שבה התובעת לעבודתה, אלא יצרה קשר טלפוני עם מר ניסמן וביקשה לקבוע עמו פגישה. מר ניסמן נעתר לבקשתה, ובמועד כלשהו שלאחר ה -15.10.12, נערכה פגישה בינו לבין התובעת, בו נדונה בעיקר זכאותה של התובעת לפיצויי הפיטורים. יצויין כי עד למועד הפגישה, לא התייצבה התובעת לעבודה.
6. בסופו של דבר, סוכם בין הצדדים כי ישולמו לתובעת מלוא פיצויי הפיטורים, אולם לא הוסכם האם התובעת פוטרה מעבודתה או התפטרה, וכן לא נדונה זכאותה לתשלום תמורת הודעה מוקדמת.
7. כמו כן, במעמד פגישה זו, נמסר לידי התובעת מכתב רטרואקטיבי, נושא תאריך 10.10.12, חתום על ידי מר ניסמן, בו נכתבו הדברים הבאים:
"בהמשך להליך השימוע שערכנו ולשיחתנו, ברצוני להודיע לך על הפסקת עבודתך בחברה החל מהיום. אני מאחל לך הצלחה בכל אשר תפני".
8. אין חולק בין הצדדים כי עד ליום 28.10.12, שולמו לתובעת בשלוש המחאות, מרבית פיצויי הפיטורים, למעט סך של 12,259 ש"ח, שבניכוי מס כדין הינו שווה ערך לסך של 9,138 ש"ח.
כמו כן, אין חולק כי במסגרת תלוש השכר לחודש אוקטובר 2012, שולמה לתובעת, בין היתר, תמורת הודעה מוקדמת בסך של 11,269 ש"ח (נטו).
גדר המחלוקת
9. משהוסכם בין הצדדים כי הנתבעת תשלם לתובעת פיצויי פיטורים, אין הנתבעת חולקת, למעשה, על זכאותה של התובעת לקבלת פיצויי מלוא הפיטורים.
עם זאת, משלטענת הנתבעת, התובעת התפטרה מעבודתה, ולא פוטרה, לא קמה זכאותה לתמורת הודעה מוקדמת, וזו שולמה לה בשוגג.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
