חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רע"צ 53122-02-15 מזרחי נ' היועץ המשפטי לממשלה ואח'

תאריך פרסום : 31/03/2015 | גרסת הדפסה
רע"צ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
53122-02-15
22/03/2015
בפני השופט:
עודד מאור

- נגד -
מבקש:
רוני מזרחי
משיבים:
1. היועץ המשפטי לממשלה
2. הרמטיק נאמנות (1975) בע"מ

פסק-דין

 

בקשת רשות ערעור על החלטת רשם ההוצאה לפועל במסגרת תיק 01-30004-14-9 במסגרתה הורה על החזר 30% מהאגרה ששולמה, וזאת לאחר שלאחר פתיחת תיק ההוצאה לפועל גובש הסדר ותיק ההוצאה לפועל נסגר.

 

במסגרת תיק ההוצאה לפועל שנפתח לביצוע שטר, שולמה אגרה בסכום כולל של 193,853 ₪.

 

בשלב מסויים לאחר שנפתח התיק, הגיעו הצדדים להסדר, ולכן התבקשה סגירת התיק.

 

ממועד פתיחת התיק ועד לסגירתו חלפו 4 חודשים, כאשר לא ננקטו הליכים לגביית החוב במסגרת התיק, ולא התקיימו דיונים וכל שבוצע בתיק הוא מסירת האזהרה לחייבת (היא המשיבה 2).

 

המבקש הגיש בקשה להחזר האגרה, כאשר לאחר קבלת עמדת המשיב 1, ובסופו של יום הורה הרשם הנכבד על החזר של 30% מסכום האגרה ששולמה ובין היתר ציין הרשם הנכבד כי: "אינני יכול להתעלם מהעבודה כי לא בוצעה כל פעולה בתיק – קרי הליך מבצעי – למעט מסירת אזהרה. עם זאת אין להתעלם מהעבודה כי ההסדר לאחר פתחית תיק ההוצאה לפועל וכנראה בעקבותיו".

על ההחלטה הוגשה בקשת רשות ערעור.

 

לאחר עיון בבקשת רשות הערעור הצעתי הסדר לסילוק המחלוקת, אולם לא התקבל והוסכם כי יינתן פסק דין בהתאם להוראות סעיף 79א לחוק בתי המשפט, וזאת ללא הנמקה.

 

לפיכך – תוך שאני משקלל את נסיבות העניין, סכום האגרה ששולם וטענות הצדדים אני מורה כי סכום האגרה הכולל שיוחזר למערער יעמוד על 90% מסכום האגרה ששולמה על ידו, היינו - גזברות ההוצאה לפועל תשלים מתוך הסכום שהוחזר (ככל והוחזר) את הסכום ששולם עד לסך של 90% אגרה.

 

למעלה מהדרוש ובמאמר מוסגר אציין כי, לשיטתי ראוי לעודד גם במסגרת הליכי הוצאה לפועל הליכי גישור, פישור ופשרה.

אם צדדים מגיעים להסדר, ראוי שרשמי ההוצאה לפועל ישקלו החזר אגרה – דבר שיש בו לסייע ולהקל הן על הזוכים והן על החייבים, ואף על הקטנת העומס במערכת, וזאת כמובן בשים לב לכל מקרה ונסיבותיו, תוך בחינת הזמן שחלף מפתיחת התיק והפעולות שבוצעו לגביית החוב.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ