תיק הוצל"פ
לשכת ההוצאה לפועל ירושלים
|
20-00103-13-2
22/12/2020
|
בפני הרשם:
אביעד איגרא
|
- נגד - |
המבקש:
זוכה 1
|
xxx:
xxx
|
פסק דין |
הזוכה ביקשה לזמן את צדדי ג' לברר את מיקומן. האחת, הגב' XXXXXX שכבר הוזמנה לדיון, לא התייצבה, הפרה החלטות שיפוטיות וכעת תלוי ועומד כנגדה צו הבאה. השנייה, הגב' XXXXXXX, אמו המבוגרת של החייב אשר טענה בתצהיר ערוך ומאומת כדין כי איננה יודעת היכן בנה, החייב.
עסקינן בתיק מזונות אשר גובה החוב עומד על סך של 251,053 ש"ח נכון להיום ובתיק קיים חיוב שוטף על סך של 3,500 ש"ח מידי חודש.
לטענת הזוכה, הגב' XXXXXX, אמה של הגב' XXXXX, יודעת על מיקומם של החייב ובתה ושהיא תמסור מידע זה רק למשטרה. גב' XXXXX מתגוררת ברחוב XXXXX ירושלים.
הזוכה טוענת כי לאור אוזלת היד של המשטרה כבר למעלה משנה וחצי החייב מתחמק מפקודות מאסר בסיוע של בני משפחה וסובבים אותו.
בתיק זה כבר הבהרתי בעבר כי יש להפוך כל אבן ואבן כדי לפרוע את החוב העצום שנצבר. לא ייתכן שהחייב מתחמק ומפר ברגל גסה כל החלטה בשעה שהזוכה מתבוססת בחובותיה כדי להציל את ילדיה הקטנים מחרפת רעב.
לעיתים, מגיעה השעה כי על משטרת ישראל ל"הפשיל את שרווליה" ולפעול בכל היכולות, שרק היא מסוגלת לבצע, כדי לאתר את החייב ולהביאו בפקודת מאסר. אל לה למשטרת ישראל לקמץ במשאבים, ביכולות טכנולוגיות, במחקר, מידע ובעבודה קשה כדי לבצע הפקודה שכן נדרשת פעולה נחרצת על מנת לנסות ולהוביל את התיק למסלול שבו החייב יוכל לחזור למסלול ולהתחיל לשלם את חוב המזונות הפסוק ולחלץ את יוצאי ירכו מבאר השחת שהוא דוחף אותם אל פיה.
לאור כל האמור, מצאתי לקרוא למשטרת ישראל קריאה מיוחדת לפעול בתיק זה ככל יכולתה ובהתאם ליכולותיה המלאות.
המזכירות תעביר את בקשת הזוכה בצירוף החלטתי זו אל משטרת ישראל לצורך ביצוע צו המאסר.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת