אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> קמחי נ' הראל חברה לביטוח בע"מ

קמחי נ' הראל חברה לביטוח בע"מ

תאריך פרסום : 09/03/2010 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום עכו
4601-01-09
01/03/2010
בפני השופט:
שושנה פיינסוד-כהן

- נגד -
התובע:
יעקב קמחי
הנתבע:
הראל חברה לביטוח בע"מ

החלטה

1.המשיב, הגיש תביעה לפיצוי בגין נזקי גוף על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. מסגרת הדיון בתביעה מונה מומחה רפואי אורטופדי לבחינת נכותו הנטענת של התובע. הצדדים שלחו למומחה חומר רפואי. המבקשים, הנתבעים, מבקשים לפסול מסמך מיום 20.7.08, חתום על ידי ד"ר שי לוריא מומחה לכירורגיית כף יד.

2.המבקשים טוענים כי המסמך מעיד על עצמו כי אינו חלק מהטיפול בתובע אלא כולל מסקנות בדבר מהות הפגיעה ותפקודו של התובע, עניינים המסורים להכרעת מומחה בית המשפט. המשיב מפנה את תשומת הלב לכך כי טופל על ידי ד"ר שי לוריא וכי רופא מטפל כולל ברישומיו לעיתים סיכום של המצב הקיים. עוד הוא מציין כי מדובר ברופא אובייקטיבי שהתובע הופנה אליו על ידי גורמים רפואיים אחרים לצורך הטיפול בו.

3.ראשית אעיר כי המבקשים מדברים על שני מסמכים אולם מצאתי רק מסמך אחד, אולי בשני העתקים.

4.תקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים) התשמז 1986 קובעו בסעיף 8(א) כדלהלן-

"המצאת מסמכים למומחה

8.(א)תוך חמישה עשר ימים מיום שהודע לנפגע על מינויו של מומחה, ימציא הנפגע למומחה ולכל בעלי הדין האחרים את כל המסמכים בדבר הטיפול הרפואי שניתן לו ובדבר הבדיקות שנבדק לצורך אותו טיפול הנוגעים לענין שבמחלוקת, ובלבד שלא יגיש למומחה חוות דעת רפואית. "

5.מן החומר הרפואי אשר קיים בתיק אין ספק כי התובע טופל עוד לפני עריכת מסמכים אלו על ידי ד"ר לוריא. אולם, אין בכל החומר אשר צורף כל הסבר לעריכת אותם סמכים, לא ניתן לקבל כל הסבר בדבר הצורך הטיפולי בעריכת המסמכים. עדו יש לציין כי יתר המסמכים אשר נערכו על ידי אותו מומחה מוענו לנמען מסוים ולא הוכתרו בכותרת "לכל המעוניין". על מנת לסבר את האוזן אציין כי תוכן המכתבים, ככל שהם מתייחסים לקביעת המצב הרפואי של התובע מצוינים גם במסמכים אחרים אשר אין מחלוקת כי ניתן להציגם למומחה.

6. לפיכך, לאחר שעיינתי במסמך ולמדתי כי אין בו קביעת טיפולית אלא סיכום מצב קיים, הנני מוצאת כי אין מדובר במסמך אשר נערך לצורך הטיפול הרפואי בו, אלא ככל הנראה בהזמנה.

7.הנני מורה למומחה, פרופ' שטהל שלא לעיין במסמך החתום ע"י ד"ר לוריא מיום 20.7.08.

המומחה יכול להמשיך בעבודתו בכפוף להוראה לעיל.

8. תזכורת מעקב אחר חוות הדעת ליום 1.5.10.

המזכירות תמציא העתק ההחלטה למומחה, פרופ' שטהל.

ניתנה היום, ט"ו אדר תש"ע, 01 מרץ 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ