אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פש"ר 2067-04 אדוארד אדי ואח' נ' כונס נכסים רשמי תל אביב ואח'

פש"ר 2067-04 אדוארד אדי ואח' נ' כונס נכסים רשמי תל אביב ואח'

תאריך פרסום : 29/10/2015 | גרסת הדפסה

פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
2067-04
25/10/2015
בפני השופט:
דורון חסדאי

- נגד -
המבקשת:
אמירה נהיר- עו"ד נאמנת
המשיב/החייב ובענין :
1. מיני אדוארד אדי
2. כונס נכסים רשמי תל אביב

החלטה
 

 

1.בפני בקשת הנאמנת לביטול הליך בפ"שר בעניינו של החייב, מן הטעם כי החייב אינו מגיש דוחות חודשיים מזה שנים ומן הטעם כי החייב צבר לחובתו חוב פיגורים גדול.

 

2.החייב בתגובתו לא נתן כל הסבר מניח את הדעת, ולמעשה לא ניתן כל הסבר כלל, ליצירת החובות, טען בכלליות כי הוא התקשה לעמוד בצו התשלומים שכן שהה חצי שנה במאסר, וביקש להפחית את צו התשלומים לסך של 250 ש"ח וכן לפרוס את חוב הפיגורים. בנוסף המציא החייב למנהלת המיוחדת רשימה חלקית של האסמכתאות אותן התבקש להציג.

 

3.מאוחר יותר ולאחר בדיקות שערכו הכנ"ר והמנהלת המיוחדת, הסתבר כי החייב הסתלק מעיזבון אביו לטובת אימו, בעודו מצוי תחת צו הכינוס.

 

4.לדעת הנאמנת ניתן להשאיר את החייב בהליך בכפוף לכך שהחייב יפרט מה נותר בעזיבון אביו טרם הסתלקותו מהעיזבון, ובכפוף לכך שיציע הצעת הסדר ראויה לנושיו, נוכח התנהלותו הלא תקינה בהליך, וחוסר תום ליבו הלכאורי (ואינני קובע מסמרות לעניין זה עתה) ביצירת החובות.

 

5.הכנ"ר הצטרף לעמדת הנאמנת.

 

6.בנסיבות העניין, הרי שנוכח התנהלותו רבת המחדלים של החייב, היה מקום להורות על ביטול ההליך כבר עתה, מחמת ניצולו לרעה.

 

7.יחד עם זאת, נוכח המלצת הנאמנת, ושמא יהיה בכך תועלת לנושים על פני ביטול ההליך, מצאתי לקבל את המלצתה ליתן לחייב ארכת חסד בת 30 יום להמצאת מלוא המידע החסר לנאמנת כאמור לעיל ולהגשת הצעת הסדר לנושים הולם . ברם, הפעם באופן בו יעבור הנטל אל כתפיו החייב, כדלקמן:

ההליכים יבוטלו, אולם הוראת הביטול תיכנס לתוקף ביום 24.11.15, אלא אם כן החייב יפעל להמצאת כל המידע ולהגשת הסדר נושים כאמור לעיל, ותוגש עד אותה עת הודעת הנאמנת כי התנהלות החייב כאמור מצדיקה את השארת ההליך על כנו. בהעדר הודעה כאמור עד למועד הנזכר, תיכנס הוראת ביטול ההליכים לתוקף ללא צורך בהחלטה נוספת, וצו עיכוב היציאה מהארץ יתבטל 1.2.16. 

 

 

ניתנה היום, י"ב חשוון תשע"ו, 25 אוקטובר 2015, בהעדר הצדדים.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ