חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פש"ר 16431-12-14 ח'אלד נ' כונס נכסים רשמי מחוז חיפה והצפון ואח'

תאריך פרסום : 10/02/2017 | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי חיפה
16431-12-14
06/02/2017
בפני השופט:
שמואל מנדלבום

- נגד -
החייבת:
סוהיר ח'אלד
בעניין:
הכונס הרשמי מחוז חיפה
עו"ד סאמר עבד
פסק דין
 

 

1. בפניי דו"ח מסכם של המנהל המיוחד (להלן: "הדו"ח") הכולל המלצה ובקשה לביטול הליך פשיטת הרגל של החייבת סוהיר ח'אלד, ת"ז 28234953. (להלן – " החייבת")

 

2.בדו"ח מפרט המנהל המיוחד שורה של מחדלים של החייבת ובכלל זה אי המצאת אישורי מסירה לכל הנושים,אי המצאת דו"חות דו חודשיים באופן מלא ואף המצאת אותו דו"ח דו חודשי פעמיים , תוך הצגתו כדו"ח המתייחס בכל פעם לחודשים אחרים ופיגור בתשלום של 4 חודשים.

 

3.בנוסף מציין הדו"ח כי החייבת לא שיתפה פעולה עם המנהל המיוחד ולא התייצבה לחקירה 3 פעמים רצופות וכי רק לאחר שביום 5.8.2015 , ניתנה לחייבת התראה כי אם לא תקבע מועד חקירה חדש בתיאום עם המנהל המיוחד ולא תגיש דו"חות דו חודשיים כנדרש, יבוטל ההליך, התייצבה החייבת לחקירה.

 

4.בנוסף לכל המחדלים לעיל, הצביע המנהל המיוחד בדו"ח על המחדל המהותי ביותר מבחינתו והוא מסירת מידע כוזב על ידי החייבת הן באשר לעיסוקה והן באשר לעיסוקו של בעלה.

 

5.לטענת המנהל המיוחד החייבת הצהירה כי היא מועסקת החל מיום 1.3.2014 בהיקף משרה מלא על ידי חברת "כל בו אחים סמארה בע"מ" בתפקיד מנהלת חשבונות בשכר חודשי ממוצע של 6,000 ₪, ואולם בפועל החייבת מפעילה מכבסה המתנהלת על שמה במס הכנסה בשם "טופ קלין".(להלן-"המכבסה")

 

 

6. להוכחות טענותיו, צירף המנהל המיוחד לדו"ח אישורים לצורך ניכוי מס מיום 23.10.2016 שבו מצויינת החייבת כעוסק , וכמו כן צורפו לדו"ח חשבוניות שהוצאו על ידי חברת כמיארט אריאל בע"מ למכבסת טופ קלין-בחודשים יולי עד דצמבר 2014 , ממש בסמוך למועד הגשת הבקשה למתן צו כינוס על ידי החייבת.

 

6.כמו כן, צורף לדו"ח פרוטוקול חקירה של החייבת מיום 24.1.2016 ובו טענה החייבת בן היתר, כי:

 

"בעלי עובד בעבודות מזדמנות בכביסה, הוא מוביל את הכביסה לבית הלקוח, אין לו עבודה קבועה. הוא משתכר בין 3.5 אש"ח – 4 אש"ח. הוא עובד יום כן יום לא. אין לו עבודה קבועה. עכשיו הוא רוצה להתחיל להתעסק עם הכביסות. רוצה שתהיה לו מכבסה ולהתעסק עם זה. הוא לא למד משהו. הוא מתעסק בזה מזמן ויש לו כבר 6-8 שנות ותק בתחום. היתה לנו מכבסה בעבר. כל החובות זה מהמכבסה" (תשובה לשאלה 10, עמ' 2 לפרוטוקול החקירה) (דגש שלי – ש. מ).

 

בהמשך החקירה ובתשובה לשאלה "איך את מדווחת על הכנסות בעלך", השיבה החייבת כי "אין לו תלושי שכר, עבודות מזדמנות של כמה ימים וזהו. משלמים לו במזומן. אני המפרנסת בבית".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ