לפניי בקשת החייב לבטל באופן זמני את צו עיכוב היציאה מהארץ שניתן בתיק.
לפי הבקשה, החייב מבקש לצאת מהארץ יחד עם רעייתו לתקופה של כ- 7 ימים, בין התאריכים 15.1.16 ובין 27.1.16, לשם טיול למדינת ירדן, וזאת לאחר שילדיו הפתיעו אותו ואת רעייתו וביקשו לשלוח אותם לחופשה על חשבונם לכמה ימים בחו"ל, בעטיה של בעיה רפואית ממנה סובל החייב.
הליך זה נפתח ביום 8.1.14 בעקבות הצעת הסדר לנושים שהציע החייב על פי סעיף 19א' לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980.
הכנ"ר מתנגד לבקשה. לטענתו, הבקשה אינה מצביעה על אחת העילות המוכרות בפסיקה המצדיקות היעתרות לה. הכנ"ר מדגיש כי דיון בהצעת ההסדר נקבע במשרדי הכנ"ר ליום 28.1.16 וראוי להמתין ולשמוע את עמדת הנושים.
השיקולים שיש לבחון כאשר מוגשת בקשה לביטול זמני של צו עיכוב יציאה מהארץ פורטו בהרחבה בהחלטת כב' השופט מוסק בתיק פש"ר (מחוזי י-ם) 173/01 (12.3.2013).
על פי אותה החלטה יש לבחון את: "מטרת הנסיעה מחד, האם מדובר במטרה נחוצה ודחופה, או במטרה שנועדה לשרת את הנושים או את קופת הכינוס, או שמא מדובר בנסיעה פרטית בלתי מוצדקת. כמו כן שוקלים האם החייב עומד בתנאי צו הכינוס. בנוסף, כדבר שבשגרה, נבחן גובה החובות ומוטלות ערובות בהקשר זה, שיהיה בהן כדי להבטיח את שובו של החייב לארץ".
לעניין השיקולים הרלבנטיים ראו גם את פש"ר (מחוזי חי') 35846-05-10 בוחבוט נ' כונס הנכסים הרשמי (27.5.2014).
החייב טען באופן כללי בנוגע לבעיה רפואית ממנה הוא סובל, אולם לא פירט את אופי המחלה ולא צירף מסמכים. על פניו נראה כי מדובר בנסיעה פרטית, לצרכי טיול.
בנסיבות אלה מקובלת עלי עמדת הכנ"ר לפיה אין הצדקה לביטול זמני של צו עיכוב היציאה מהארץ.
הבקשה נדחית.
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.