פש"ר
בית המשפט המחוזי באר שבע
|
44288-09-11
17/05/2012
|
בפני השופט:
יעל רז-לוי
|
- נגד - |
התובע:
איל כהן " מנהל מיוחד "
|
הנתבע:
|
|
החלטה
ביום 22.9.11 ניתן צו לכינוס נכסי החייב והוטל עליו תשלום חודשי בסך 500 ₪.
ביום 15.3.12 הגיש המנהל המיוחד בקשה לביטול ההליכים בעניינו של החייב, מן הטעם שהחייב אינו מגיש דוחות חודשיים, שילם תשלום אחד בלבד מתוך 6 תשלומים שהיה עליו לשלם וצבר חוב פיגורים בסך 2,500 ₪. זאת ועוד, החייב אף לא תיאם חקירה במשרדו של המנהל המיוחד, למרות שהתבקש לעשות כן ביום 11.10.11 ואף לא שלח למנהל המיוחד אישורי מסירה של צו הכינוס לנושים.
למרות החלטת בית המשפט, כי על החייב להגיב לבקשת הביטול, לא עשה החייב דבר ואף לאחר שניתנה לו ארכה ביום 24.4.12 למתן התגובה וניתנה החלטה נוספת לתגובתו, לא הוגשה כל תגובה עד היום.
עולה מן האמור, כי החייב אינו מקיים חיוביו למן מתן צו הכינוס, שילם תשלום אחד בלבד, לא הגיש דוחות חודשיים כלל ואינו משתף פעולה עם המנהל המיוחד.
התנהגות החייב מהווה ניצול לרעה של הליך פשיטת הרגל, כאשר החייב מצידו אינו עושה דבר ומנגד נהנה מהגנה מפני נושיו, כל זאת כאשר הוא יודע כי הוא נמצא בבחינת בית המשפט על מנת שניתן יהא להחליט האם להכריז עליו פושט רגל.
אכן, כטענת המנהל המיוחד, חוסר תום ליבו של החייב מקים עילה להפסיק הליכי פשיטת הרגל בעניינו, כאשר לנושים אף לא צומחת כל תועלת מהמשך קיום ההליך.
אשר על כן, אין מנוס כי אם להורות על ביטול הליכי פשיטת הרגל.
צו ביטול פורמאלי ייחתם בסמוך להחלטה זו.
ניתנה היום, כ"ה אייר תשע"ב, 17 מאי 2012, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת