ת"פ
בית משפט השלום באר שבע
|
29812-04-10
24/11/2013
|
בפני השופט:
רון סולקין
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל - פרקליטות מחוז דרום - פלילי
|
הנתבע:
אליהו גד
|
החלטה,החלטה,גזר-דין,החלטה |
החלטה
המלצה ממפקדו של הנאשם מתקבלת ומסומנת נ/1;
אישור על דרגת נכות לצמיתות מתקבל ומסומן נ/2;
אישור על תשלומי גמלת נכות מתקבל ומסומן נ/3.
ניתנה והודעה היום כ"א כסלו תשע"ד, 24/11/2013 במעמד הנוכחים.
רון סולקין, שופט
החלטה
טיעונים בכתב מתקבלים ומסומנים ת/1.
ניתנה והודעה היום כ"א כסלו תשע"ד, 24/11/2013 במעמד הנוכחים.
רון סולקין, שופט
גזר דין
הנאשם שלפני נותן את הדין בגין עבירות של תקיפת קטין ע"י אחראי, בניגוד לסעיפים 379 ו– 382(ב)(2) לחוק העונשין, תשל"ז – 1977 (מספר עבירות); תקיפת בת-זוג הגורמת חבלה של ממש, בניגוד לסעיפים 380 ו– 382(ב)(1) לאותו חוק (עבירה אחת).
על פי עובדות כתב האישום המתוקן כא/1, בהן הודה הנאשם, במסגרת הסדר טיעון, תקף את בנו הקטין, יליד 1997, בכך שסטר על פניו, וכאשר גרושתו של הנאשם-אמו של הקטין ניסתה להתערב, תקף אותה בכך שמשך בשערותיה, דחף אותה, אחז בצווארה והיכה בראשה, עקב כך נגרמה לה חבלה של אדמומית בצווארה.
במספר מקרים נוספים, תקף את בנו הקטין בכך שסטר על פניו.
לנאשם אין הרשעות ניתנות להצגה.
הנאשם הופנה לחקירת שירות המבחן למבוגרים. הוגשו בענינו שני תסקירים. מהתסקיר הראשון, נושא תאריך 07.05.13, עולה כי הינו גרוש ואב ל – 6 ילדים המתגוררים עם אימם. בעבר עבד כנהג משאית עד שנפצע קשה בתאונת דרכים ונותרה לו נכות, לרבות קטיעת חלק מידו. בשנים האחרונות כמעט שאינו מקים קשר עם גרושתו ועם ילדיו. עבר ילדות קשה בצלו של אב אלים אשר נהג לשתות לשכרה. גיבש דפוסי התנהגות נוקשים, תפיסה רכושנית, פטריארכלית וצורך בשליטה. עקב התאונה והנכות ממנה החל לסבול, החלה התדרדרות במישור חייו השונים והוא חש שנעשה לו עוול מצד גורמי ממסד שונים. במצבים בהם היה נתון במצוקה רגשית, נטה להגיב בהתפרצויות, וזה לו הרקע לביצוע העבירות.
הנאשם שולב במרכז לטיפול גברים אלימים. שירות המבחן מצין: "ניכר כי השכיל לנצל את ההזדמנות אשר ניתנה לו והצליח להבין את עצמו, בדפוסי חשיבתו והתנהגותו, באופן כן לחדר הטיפולים, תוך עריכת בחינה מעמיקה אודות מקורם והאופן בו פוגעים בסביבתו. אנו סבורים כי הליך משמעותי שכזה, יש בו כדי להוריד את רמת הסיכון להישנות התנהגות אלימה בעתיד".
בתסקיר המשלים, נושא תאריך 20.11.13, חזר שירות המבחן על המלצה זו והוסיף, כי "הנאשם גילה מוטיבציה ללמידה של כלים ודרכים להתמודדות במצבי כעס והצליח לשתף ולעבד דפוסי התנהלות אלימים ומצוקות רגשיות".
לאור נטילת האחריות ושיתוף הפעולה המלא עם שירות המבחן, המליץ שירות המבחן להימנע מהרשעת הנאשם וזאת על מנת שלא לפגוע ברישיון המונית בו מחזיק, וכן להטיל עליו צו מבחן למשך שנה ועבודות של"צ בהיקף 140 שעות.
התביעה מסכימה להמלצות שירות מבחן למבוגרים בנוגע לענשים, אך עומדת על הרשעת הנאשם והטלת מאסר מותנה, וזאת מתוך שמעבר לאינטרס האישי של הנאשם, קיים גם אינטרס ציבורי. עוד מצינת התביעה, כי לא הוכח שהרשעה פלילית תפגע בפוטנציאל התעסוקתי של הנאשם.
ההגנה מסכימה להמלצות שירות המבחן בכללותן ועותרת להימנע מהרשעת הנאשם.
העבירות שביצע הנאשם חמורות הן. ביתם של רעיית לשעבר ושל ילדיו שאמור להיות המפלט והעוגן שלהם, הפך להיות מקום בו זכו מנחת ידו של הנאשם.