- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פרסקי ואח' נ' זילברבלך ואח'
|
ה"פ בית משפט השלום פתח תקווה |
46769-02-12
30.4.2012 |
|
בפני : ניצה מימון שעשוע |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. אורלי פרסקי 2. אביטל בר נ דמן |
: 1. רונן זילברבלך 2. בנימין גבריאל פרסקי |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה למתן פסק דין הצהרתי, לפיו המטלטלין נשוא הבקשה, המצויים בבית ברח' הגפן 36 במושב עשרת, בו מתגוררים המבקשות והמשיב 2, אינם ניתנים לעיקול בשל חובותיו של המשיב 2 למשיב 1.
המבקשות הינן אחיות, והמשיב 2 הינו בעלה של המבקשת 1 (להלן: בני הזוג פרסקי). על פי הנטען בתצהירי המבקשות, המבקשות והמשיב 2 מתגוררים בצוותא בבית השייך לאמן של המבקשות, גב' מרים ברנדמן, קשישה בת 80 המתגוררת בדיור מוגן.
על פי הנטען בבקשה, המטלטלין המצויים בבית שייכים בחלקם לגב' ברנדמן, בחלקם למבקשת 2 אשר עברה להתגורר בבית עם בני הזוג פרסקי בשנת 2008, ובחלקם הקטן לבני הזוג פרסקי, כמפורט בטבלה שצורפה לבקשה. המבקשת 1 מבקשת לפדות את חלקו של המשיב 2 ברכוש השייך לבני הזוג פרסקי, ואשר להערכת המבקשות ערכו עומד על 2,500 ₪.
המבקשות לא צרפו חוות דעת שמאי לגבי ערכם של המטלטלין שבבעלות משותפת של בני הזוג פרסקי. זאת בניגוד להחלטת בית המשפט מיום 26.2.12. כמו כן לא צורפו כל מסמכי רכישה של אף אחד מפריטי הריהוט ומכשירי החשמל הרבים המפורטים בבקשה, ואף לא תצלומים להוכחת הטענה כי מדובר בפריטים ישנים כפי שנטען בתצהירים, והדבר אומר דרשני.
עדויות שתי המבקשות, שנחקרו על תצהיריהן, נראו לי מתחמקות ומסתירות טפחיים, והדבר בלט בעיקר בעדותה של המבקשת 2, שהיתה מלאה שתיקות בטרם מתן מענה לשאלות הפשוטות שנשאלה, כמי שמבקשת לדלות את התשובה ה"נכונה" מתוך טקסט שנלמד בעל פה לצורך הדיון, ולא על סמך זכרונה.
גם ההפרדה בין פריטי רכוש, ריהוט ומכשירי חשמל, השייכים למבקשת 2 מול אלה השייכים לבני הזוג פרסקי ולאם הגב' ברנדמן, מבוססת רק הסכם מודפס שנערך, על פי הטענה, בין המבקשת 2 למבקשת 1 ובעלה בעת כניסת המבקשת 2 להתגורר בבית, כאשר לפי טענת המבקשת 2 ערכה את ההסכם כדי שהמבקשת 1 לא תנסה לגזול ממנה את הרהיטים ומכשירי החשמל השייכים לה בעת שתעזוב את הבית – גרסה שלא היתה מהימנה עלי, לאור התרשמותי מהיחסים הטובים והאמון השוררים בין שתי האחיות, המתגוררות בצוותא. יש להתרשמותי חשש לא מבוטל, כי ההסכם הנ"ל נערך לצורך הגנה על פריטי הרכוש הנקובים בו מנושים כאלה או אחרים, ועל כן איני יכולה לסמוך עליו כראיה להיות הפריטים המפורטים בו בבעלותה של המבקשת 2 בלבד. בנוסף, הטענה כי הריהוט ומכשירי החשמל של בני הזוג פרסקי, שהיו בבית עד שנת 2008, הועברו לקונטיינר ונתרמו, אינה עולה בקנה אחד עם הטענה כי מגורי המבקשת 2 בבית הינם זמניים עד כי מיהרה לערוך הסכם שיגן על רכושה בעת שתרצה לעזוב. סביר כי אילו כוונת הצדדים היתה כי המבקשת 2 תעבור להתגורר בבית באופן זמני בלבד, היו בני הזוג פרסקי שומרים על הריהוט והמכשירים השייכים להם ומאחסנים אותם כדי לחזור ולהשתמש בהם כשתעזוב.
בנוסף, לא סביר כי בדירה קטנה של 3 חדרים, אותה פינתה המבקשת 2 כשעברה להתגורר בבית, היו גם שולחן אוכל של 8 כסאות וגם שולחן אוכל של 6 כסאות – כפי שטוענת המבקשת 2 כי הביאה איתה מהדירה לבית. זאת, כשלדבריה היא אינה בעלת משפחה וחיה בגפה (!). גם נתון זה מצביע על מופרכות הנטען בבקשה.
מעבר לכך, ודאי שאיני יכולה להסתמך על הערכתם הסובייקטיבית ובעלת האינטרס של המבקשות והמשיב 2 לגבי ערך הפריטים הנמצאים לשיטתם בבעלות משותפת של בני הזוג פרסקי, שכאמור לא צורפו לגביהם לא מסמכי רכישה, לא תצלומים ולא חוו"ד שמאי.
גם אי העדת הגב' ברנדמן לגבי פריטים שנטען כי שייכים לה, עומדת לחובת המבקשות.
לסיכום, המבקשות לא הרימו את נטל ההוכחה על פי מאזן ההסתברויות, ועל כן הבקשה למתן פסק דין הצהרתי לגבי הבעלות במטלטלין נשוא הבקשה, נדחית.
המבקשות ישאו בהוצאות המשיב 1 בסך 1,500 ש"ח.
ניתנה היום, ח' אייר תשע"ב, 30 אפריל 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
