פש"ר
בית המשפט המחוזי באר שבע
|
23235-12-13
22/03/2014
|
בפני השופט:
אריאל חזק
|
- נגד - |
התובע:
תומר פרטוש
|
הנתבע:
1. כונס נכסים רשמי באר שבע והדרום 2. רונן ויינברג (נאמן זמני)
|
|
החלטה
אחר עיון בבקשת החייב להסדר פשרה לפי סעיף 19 א לפקודת פשיטת הרגל מיום 11.12.13, נוכח תגובת הכונ"ר מיום 13.01.14 ועל מנת לאפשר קידום הדיון בהצעת ההסדר אני מורה כדלקמן:
החייב ימציא התחייבות בתצהיר של אביו לעמוד בהצעת החייב, וכן תצהיר מטעמו כי אינו יכול לשלם חובותיו.
החייב יפקיד בקופת הכונ"ר סכום של 5,000 ₪ כדמי רצינות ועם הפקדת סכום זה יעוכבו כל הליכי הגביה וההוצל"פ הננקטים כנגדו במסגרת ההליכים שצוינו בבקשתו.
מורה על מינויו של עו"ד רונן ויינברג, מ.ר 23062, כנאמן זמני לביצוע ההסדר. המינוי הינו מתוך רשימת המנהלים המיוחדים של הכונ"ר במחוז הדרום. הנאמן הזמני יפקיד כתב התחייבות עצמית בסך 100,000 ₪. מינויו יהיה כפוף לאישור אסיפת הנושים.
אני מורה על עיכוב יציאת החייב מהארץ, אשר נדרש להפקיד דרכונו במשרדי הכונ"ר בתוך 7 ימים.
על החייב לשלם לקופת ההסדר סך של 1,000 ₪ מדי חודש, החל מיום צו עיכוב ההליכים ועד לאישור ההסדר.
על הנאמן הזמני לפרסם מודעות ב- 2 עיתונים יומיים, ארציים אודות קיומה של ההצעה וכן על זכותם של הנושים להגיש למשרדו תביעות חוב. במסגרת ההודעות יקבע מועד לכינוסה של אסיפת נושים שעל סדר יומה – דיון בהצעת החייב.
מועד האסיפה יקבע בשים לב לזכות הנושים להגיש תביעות חוב בתוך 45 יום ממועד הפרסום.
פרסום המודעות יעשה בתוך 10 ימים מהמועד שבו יפעל החייב להפקיד בידי הנאמן הזמני תשלום בגין עלויות הפרסום, כנהוג אצל הכונ"ר.
בתוך 10 ימים, ישגר הנאמן הזמני בדואר רשום, לכל אחד מנושי החייב עותק מהחלטה זו.
המזכירות תודיע לחייב וכן לעו"ד רונן ויינברג אודות החלטה זו.
יודגש כי על החייב לקיים חיוביו באופן שוטף ורצוף. כמו כן, ככל שסך החובות המאושרים יעלה על הסכום הנזכר בבקשת החייב, יהיה על החייב להבטיח, בכל מקרה, תשלום דיבידנד לנושים בשיעור שלא יפחת מ- 30%, לאחר הפחתת ההוצאות.
מינויו של הנאמן הזמני יכנס לתוקפו עם הגשת התחייבות הנאמן, בנוסח המקובל.
ניתנה היום, כ' אדר ב תשע"ד, 22 מרץ 2014, בהעדר הצדדים.