חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פרוצ'י בע"מ נ' יעל אורגד בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום תל אביב - יפו
29796-03-14
2.4.2014
בפני :
אמיר צ'כנוביץ

- נגד -
:
פרוצ'י בע"מ
:
יעל אורגד בע"מ
החלטה

החלטה

החלטה זו הינה בבקשה אשר הגישה התובעת למתן פסק דין בהתאם לתקנה 215ג ותקנה 206 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.

בבקשה למתן פסק דין הודיע ב"כ התובעת כי הינו מוותר על חקירת הנתבעת על התצהיר התומך בבקשת ההתנגדות.

ב"כ הובעת עותר למתן פסק דין בטענה כי בקשת ההתנגדות אינה מגלה כל טענת הגנה שטרית.

ב"כ הנתבעת הגיש תגובה לבקשה, בה טען כי הנתבעת אינה מכחישה שקיבלה תמורה בגין השיק שמסרה לתובעת ולא כובדה על ידה, אלא שטענתה הינה כי מנהל התובעת הסכים לדחייה של מועד הפקדת השיק לגבייה, כך שלא היה מקום להציגה לגבייה במועד זמן פירעון השיק.

לטענת ב"כ הנתבעת, מחדל התובעת גרם "חור" בתזרים המזומנים של הנתבעת אשר לא יכלה לפרוע את השיק במועדו.

עוד נטען בתגובה, כי הנתבעת מסכימה לשלם קרן השיק בסך 7168 ₪ תוך 60 ים וכי בהעדר תשלום זה כי ינתן נגדה פסק דין.

ב"כ התובעת בתגובתו לתגובת ב"כ הנתבעת, דחה את הצעת הנתבעת להסדר המוצע על ידה, וחזר על בקשתו. למתן פסק דין ולחיוב הנתבעת בהוצאות ובשכ"ט עו"ד.

לאחר שעיינתי בבקשה למתן פסק דין, שהינה במהותה בקשה לדחיית בקשת ההתנגדות, ובתגובות אשר הגישו ב"כ הצדדים, ולנוכח כך שב"כ התובעת ויתר על חקירת הנתבעת על תצהירה, אני מורה כדלהלן.

כפי העולה מבקשת ההתנגדות ומתגובת ב"כ הנתבעת, הנתבעת אינה מכחישה כי הינה חתומה על השיק נשוא התביעה, מסרה אותו לתובעת וקיבלה מלוא התמורה בגינו.

הנתבעת אינה מכחישה כי הינה חבה בפירעון השיק נשוא התביעה.

טענתה היחידה של הנתבעת הינה כי הוסכם במהלך חודש נובמבר 2013, בינה לבין מנהל התובעת, מר יצחק, כי הסכים לדחות מועד הפירעון, וכי השיק לא יוצג לגבייה במועדו (20.1.14).

טענתה זו של הנתבעת, לפיה הוסכם על דחיית מועד זמן פירעון השיק, הינה טענה הנעדרת פירוט עובדתי מינימלי.

לא פורט בתצהירה של הנתבעת המועד המדויק בו הגיעו הצדדים להסכמה זו.

טענת הנתבעת נטענת בעלמא בלא שהנתבעת מפרטת את המועד הנדחה שהוסכם עליו כמועד פירעון נדחה.

הנתבעת לא צרפה כל אסמכתא התומכת בקיומה של ההסכמה הנטענת, וכעולה מתגובת בא כוחה אינה מתכחשת לחובתה לפירעון השיק.

בנסיבות הענין, לנוכח העדר פירט עובדתי של טענת הגנה, ובשים לב לכך, שהנתבעת מודה כי משכה את השיק, קיבלה תמורתו, והינה חבה בפירעונו, לא מצאתי כי עומדת לנתבעת הגנה ולו לכאורה בפני התביעה.

לפיכך, בקשת ההתנגדות נדחית.

מחייב את הנתבעת בהוצאות ושכ"ט עו"ד בסך 750 ₪ (כולל מע"מ).

הליכי ההוצל"פ בתיק מס' 0112875141 יימשכו כסדרם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>