מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק תע"א 10370-08 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק תע"א 10370-08

תאריך פרסום : 19/02/2013 | גרסת הדפסה
תע"א
בית דין אזורי לעבודה בתל אביב - יפו
10370-08
02/01/2013
בפני השופט:
אורנית אגסי

- נגד -
התובע:
סימני שלמה
עו"ד גב' ג. לוי
הנתבע:
א.ב. שיווק אבנר חסון
עו"ד א. זיו
פסק-דין
1.         התובע, שימש כמשגיח כשרות בנתבע בשנים מ- 9/01 עד 5/05. לטענתו הנתבע נמנע מלשלם לו את זכויותיו וכן סיים העסקתו מבלי ששילם לו פיצויי פיטורים.

            בתביעתו טוען התובע לתשלום עבור שעות נוספות, פדיון חופשה שנתית, הפרשה לפנסיה, הודעה מקודמת, פיצויי פיטורים ופיצוי על פיטורים שלא כדין.

            מנגד טענה הנתבע כי התובע פוטר כדין לאחר שבאופן שיטתי נעדר מהעבודה דבר אשר גרם לנתבע נזקים.

            הנתבע טען כי נחתם ביניהם הסכם פשרה לסילוק כל תביעותיו כנגדה ובשל כך מושתק התובע מלטעון בתביעה כנגדה.

            בנוסף טוען הנתבע כי שילם לתובע את מלוא שכרו וזכויותיו במהלך העסקתו וכן בהסכם הפשרה אליו הגיעו.

2.         עיקר העובדות הרלבנטיות כפי שהן עלו מכתבי הטענות, התצהירים והמסמכים אשר צורפו אליהם.

א.        התובע הועסק ע"י שותפות א.ב. שיווק כמשגיח כשרות מטעם המועצה הדתית נס ציונה מיום 5.9.01 ועד לסוף 4/04. הנתבע הינה עסק לשיווק בשר (אטליז).

ב.         בחודש 2/04 התובע לא עבד בנתבע.

ג.         בין התובע לנתבע נכרת הסכם בתחילת העסקתו לפיה התובע יועסק בשכר חודשי נטו של -.4,200 ש"ח וכן דמי נסיעות ודמי הבראה בחלוקה חודשית. התובע התחייב לעבוד 6 ימים בשבוע, 8 שעות ביום ובשישי עד השעה 12:00.

ד.         הנתבע מחויב להעסיק משגיח כשרות בעסק בהתאם להנחיות הרבנות הראשית בנס ציונה, אשר היא זו המחליטה מי יהיה משגיח הכשרות בבית העסק.

ה.        בין הצדדים היו מחלוקות באשר להעדרויות התובע מעבודתו בנתבע וכן בשנת 2003 הוחתם התובע על הסכם אשר הסדיר בשנית את תנאי העסקתו, לרבות שעות עבודתו, שכרו ותפקידיו (נספח נ/4).

ו.         הצדדים חלוקים באשר להתנהלות התובע בחודשי עבודתו האחרונים ונסיבות סיום העסקתו.

ז.         למרות האמור, אין חולק כי במהלך חופשת פסח 2005 הפסיק התובע להתייצב בנתבע. ביום 1.5.05 עת הגיע התובע לעבודה הודע שהופסקה עבודתו.

ח.        התובע שלח ביום 5.5.05 מכתב דרישה שכותרתו "פיטורים וגמר חשבון" ובחקירתו בפני העיד כי מסמך זה נערך ע"י נציג ההסתדרות (נ/5). במכתב זה מפרט התובע באמצעות נציגו שורה של זכויות המגיעות לו עפ"י דין לטענתו.

ט.        לאחר קבלת המכתב נעתר הנתבע לנהל מו"מ לסיום המחלוקת בינו לבין התובע וביום 19.6.05 חתמו הצדדים על הסכם פשרה שכותרתו "גמר חשבון" (נ/6).

            המסמך מפרט את תנאי העסקתו של התובע, טענות התובע כנגד הנתבע וכן טענת הנתבע כנגד התובע בעניין תנאי העסקתו, זכויותיו וסיום העסקתו ובסעיף 11 למסמך זה נכתב כך:

            "א.      המעסיק ישלם לעובד סך של -.4,000 ש"ח בגמר חשבון הכולל גם

משכורת אפריל 2005, בגין 5 ימי עבודה וגמר חשבון דמי הבראה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ