מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק תא 3174/97 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק תא 3174/97

תאריך פרסום : 16/10/2007 | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי באר שבע
3174-97
01/09/2005
בפני השופט:
ברוך אזולאי-ס.נשיא

- נגד -
התובע:
1. י.פ.ע.ם שיווק והפצה בע"מ
2. פרפרה מרדכי

עו"ד א. בית הלוי
הנתבע:
1. יצחק כדורי בע"מ
2. ר.ק. חלפי באר-שבע בע"מ
3. עזרא יצחק
4. ר.ד. אלקטרוניקה בע"מ
5. דיוק בע"מ
6. אבינועם גלעד
7. ב.ד. עידן אלקטרוניקה 90 בע"מ
8. "החלק" באר-שבע מימון בע"מ
9. וייסרמן אלכס

עו"ד א. כהן
פסק-דין

ההליך

1.                  מדובר בתביעה בה מבקשים התובעים ליתן צו מניעה האוסר על כל אחד מהנתבעים לייצר או לשווק כיסויי הגה, דוגמת הכיסויים שלגביהם נרשם פטנט ביום 25.4.95, על פי בקשה שהוגשה לרשם הפטנטים, ביום 21.4.91; להורות לנתבעים להמציא לתובעים כל מסמך שברשותם, הנוגע למכירת הכיסויים האמורים; למנות את ב"כ התובעים ככונס נכסים בקשר לכיסויים  האמורים; ולחייב כל אחד מהנתבעים לשלם לתובעים סכום של 22,000 ש"ח בתוספת ריבית והפרשי הצמדה כחוק.

עיקרי העובדות והטענות

2.                  התובע 2 ויוסף עזריה היו הבעלים הרשומים של זכויות הפטנט האמורות. התובע 2 הסב את זכויותיו בפטנט לתובעת 1 באישור רשם הפטנטים.

כיסוי ההגה עליו נרשם הפטנט הינו כיסוי רפלקסולוגי, הוא מכיל בסיס שאותו ניתן לחבר להגה והוא מיוצר באופן אינטגרלי עם מערך אחד של בליטות חד צדדיות, המספקות גירוי מישושי לעור הידיים, לאדם האוחז בהגה עם הכיסוי.

לטענת התובעים, כל אחד מהנתבעים משווק כיסויי הגה המפרים את זכויות הפטנט האמור, גורם נזק לתובעים ומתעשר על חשבונם שלא כדין, ולאור זאת זכאים התובעים למנוע מהם את מכירת הכיסויים, והם זכאים לפיצויים ולתשלומים בקשר לכך.

לטענת הנתבעים אין בפטנט האמור כל המצאה חדשנית, שהיתה כשירה להירשם כפטנט.

בתביעה קודמת שהוגשה על ידי התובעים בתיק 39/95 של בית משפט זה, התקבלה תביעה דומה בפסק דין מיום 12.12.96.

בפסק דין של בית משפט זה שניתן בתיק 7327/99, ביום 29.11.01, התקבלה תביעה דומה.

בפסק דין שניתן על ידי בית המשפט המחוזי בתל אביב ביום 5.9.01 בתיק 1109/97, נדחתה תביעה דומה של התובעים  נגד נתבעים אחרים, בהסתמך על מספר עדויות, מהן עולה כי כיסויי ההגה הדומים לכיסויי ההגה נשוא הפטנט כדין זה, נראו על ידי שלום שטרנברג, שהעיד מטעם הנתבעת גם בדיון זה, בתערוכה בגרמניה בשנת 1990.

בדיון האמור, הגיש העד שלום שטרנברג  קטלוג של חברת Mycarr, משנת 1991 אותו הביא לדבריו מתערוכה בגרמניה, ולדבריו הוא הזמין על פי אותו קטלוג כיסויי ההגה שאותם מייצרים בישראל.

כמו כן, הגיש שלום שטרנברג באותו דיון מכתב של חברת Mycarr המאשר שהמוצר הקטלוגי האמור נמכר על ידיהם מאז חודש 6/90, וכי הקטלוג שלהם יוצא כל שנה בחודש ינואר.

בנוסף, הגיש אותו עד את דרכונו, ממנו עולה שהיה בגרמניה בין התאריכים 10.9.90 ו-16.9.90, בעת שביקר לדבריו באותה תערוכה.

כמו כן, העידו באותו דיון, עדים נוספים שתמכו בגרסה האמורה.

לאור זאת נקבע באותו דיון, שהתובעים לא הוכיחו כי הנתבעים או מי מהם הפרו את הפטנט במועד בו היה התובע בעל הפטנט.

על פסק הדין האמור, הוגש ערעור לבית המשפט העליון שנדחה ביום 5.3.03.

בתביעה שהוגשה על ידי התובעים נגד חברת "עידית" בתיק ת.א 252/93 בבית משפט זה, נדחתה התביעה, בנימוק כי לתובע 2 בדיון זה, אין זכויות עודפות על הזכויות של יוסף עזריה, שהעביר את זכויותיו לייצור ושיווק כיסויי הגה נשוא הפטנט, לחברת "עידית".

במצב האמור טענו הנתבעים, כי יש מעשה בית דין החוסם את התובעים מלהגיש את התביעה נשוא הדיון , לאור פסקי הדין בתיקים ת.א 1109/97 של בית משפט המחוזי בתל אביב ו- ת.א 252/93 של בית משפט זה.

מנגד טענו התובעים, שאין בפסקי הדין האמורים כדי להוות מעשה בית דין החוסם את התובעים בתביעה זאת, הן משום שהנתבעים בדיון זה לא היו צד לאותו דיון, והן משום, שניתנו פסקי דין סותרים, בהם התקבלה תביעה דומה בת.א 7322/99 של בית משפט זה, ובת.א 39/95 של בית משפט זה.

בחודש 7/97 העביר התובע 2 את זכויותיו בפטנט לתובעת 1, אך התובע טוען כי נותרו לו זכויות בפטנט ביחס לתקופה שמיום הגשת הבקשה לרישום הפטנט, היינו 21.4.97, עד להעברת זכויותיו בפטנט לתובעת 2 ביום 2.7.96.

3.   הראיות

מטעם התובעים העידו התובע 2 שחזר על עיקרי גרסת התובעים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ