- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק תא"מ 5759-02-11
|
תא"מ בית משפט השלום קריות |
5759-02-11
29.1.2012 |
|
בפני : ערן נווה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: חדשות הקריות - עיתונות ותקשורת בע"מ |
: יונה סופר |
| פסק-דין | |
בפניי תביעה כספית.
לכאורה התביעה אינה מורכבת.
מדובר כאן בהספקת מוצר ע"י התובעת, בדמות של מודעות פרסום, אשר אין חולק, כי בפועל פורסמו, בעיתון חודשי בשם "חדשות הקריות".
לטענת התובעת, באמצעות מנהלה מר יוסי דואק, ההתקשרות נעשתה עם הנתבע ביחס לפרסומים בעסקו "טוטו-חי - בורקס עמיקם" והדרישה היא לתשלום בגין אותם פרסומים עפ"י חשבונית נשוא העיסקה.
החשבונית אשר צורפה לכתב התביעה וסומנה ד', מספרה הינו 10551 נושא תאריך 10.2.10, בסכום כולל מע"מ של 31,140 ש"ח.
בגוף החשבונית מצוין: "עבור פרסומים בחדשות הקריות החל מחודש פברואר 2005 עד חודש מרץ 2006 וכולל הפקה ועיצוב".
הנתבע לא הכחיש את הפרסומים ואולם לטענתו כעולה מתצהירו וכעולה מסעיפים 6,7 לכתב הגנתו, טוען, כי הפרסומים פורסמו על דעת התובעת ומרצון נציגיה ושולחיה בלבד, ומכל מקום לא פנה לצורך פרסום מודעות כלשהן.
בהמשך הגנתו ותצהירו טוען הנתבע, כי מדובר בתביעה שמטרתה להפעיל עליו לחצים, וזאת על מנת למשוך תביעה של לשון הרע אשר הגיש נגד מר יוסי דואק שהינו מנהל התובעת ונגד התובעת עצמה בבימ"ש השלום בחיפה (ת.א. 16369-01-10 אשר נדון בפני כב' השופט יהושע רטנר).
עוד טוען הנתבע, כי באותה עת היה שותפו של מר אבי פלד אשר נתן תצהיר בתביעה זו לתמיכה בטענות התובעת, וכי על פי אישור מס הכנסה אותו המציא, נתמך באישור רואה חשבון, הוא יצא מהשותפות בחודש דצמבר 05'. מאחר והחשבונית מתייחסת לפברואר 2005 ועד חודש מרץ 2006, הרי שלפחות לגבי שנת 2006 אין כל רלוונטיות לטענות כלפיו.
עוד טען הנתבע, כי אין לתת אמון בחשבונית, חשבונית שהוצאה בשיהוי ניכר, של מספר שנים, חשבונית שאינה מפרטת כיצד הגיעה התובעת לתמחור הסכום אותו היא דורשת, כאשר אין פירוט של תאריך הפרסומים ושל תמחור של כל אחד ואחד מהם.
בתאריך 29.1.12 נשמע התיק בראיות ונשמעה עדותם של נציג התובעת מר יוסי דואק, של הנתבע ושל השותף של הנתבע אשר העיד מטעם התביעה מר אבי פלד.
לאחר ששמעתי את עדויות הצדדים, ונתתי את דעתי לסיכומים בע"פ במעמד הישיבה ולמסמכים אליהם היפנו הצדדים ובמיוחד לפרוטוקול ביהמ"ש ולעדויות שנשמעו בבימ"ש השלום בחיפה במסגרת ת.א. 16369-01-10 בפני כב' השופט רטנר ובמהלכו הגיעו הצדדים לפשרה שקבלה תוקף של פס"ד לעניין תביעת לשון הרע של הנתבע כנגד התובעת ומנהלה, אני נותן בזאת את פסיקתי.
דין התביעה להדחות ואסתפק בתוצאה האמורה ללא חיוב בהוצאות.
להלן נימוקי ביהמ"ש בהגעה לתוצאה האמורה:
1. בין נציג התובעת ובין הנתבע הייתה מערכת יחסים קרובה, מערכת יחסים זו הייתה בין השאר על רקע תפקידים שהיו לשני האישים. התובע היה ממלא מקום עיריית קרית ביאליק ואילו הנתבע היה יו"ר ועד העובדים.
במסגרת זו שיתפו הצדדים פעולה ובין השאר אין חולק, כי התובעת ביצעה פרסומים עבור מקום עסקו של הנתבע.
באותה עת היה הנתבע שותף של מר אבי פלד, והעסק המשותף היה רשום על שם שתי נשותיהם.
ברור לחלוטין שגם אבי פלד כמו הנתבע והוא אף העיד על כך בביהמ"ש, נהנה מהפרסום ומהשירותים שניתנו באמצעות הפרסום לעסק המשותף.
אני לא נותן אמון בגרסתו של אבי פלד, כי לא היה לו שום יד ורגל בפרסום האמור, וכי היחידי והבלעדי שהיה אחראי על הפרסום, על תכניו היה הנתבע בלבד, ולפי דעתי לא זה מה שהיה בפועל.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
