- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק תא"מ 33759-08-11
|
תא"מ בית משפט השלום עכו |
33759-08-11
27.3.2012 |
|
בפני : אברהים בולוס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: קידוחי מג'אר בע"מ |
: מיכאל צרפתי |
| פסק-דין | |
1. לפני בקשה שהגיש הנתבע ( להלן: המבקש) למחיקת כתב התביעה.
2. עסקינן בתביעה שטרית שהגישה התובעת ( להלן: המשיבה) נגד המבקש, ביחס לשיק על סך של 11,550 ש"ח .
3. המבקש הגיש התנגדות לביצוע שטר, אשר נתקבלה בהחלטתו של כב' הרשם אורי אוחיון מיום 31.10.11. במסגרת אותה החלטה ניתנה למבקש רשות להתגונן, ונקבע כי על המשיבה לשלם את הפרשי אגרה, וכן על הצדדים להגיש תצהירים מטעמם.
4. ועוד, בהחלטתי מיום 1.12.11, קבעתי שעל המשיבה לשלם את הפרש האגרה תוך 30 יום מיום קבלת ההחלטה, כן הוספתי כי ככל שהפרש האגרה לא ישולם כנדרש, תימחק התביעה ללא כל הודעה נוספת ותיק ההוצל"פ ייסגר.
5. על אף שניתנה למשיבה שהות מספקת לתשלום הפרש האגרה כנדרש על פי התקנות, כן להגשת תצהיר מטעמה, הדבר לא נעשה על ידה. בעקבות כך, הגיש המבקש את בקשתו דנן למחיקת התביעה, אשר בהחלטתי מיום 15.2.12 הועברה לתגובת המשיבה שתוגש עד ליום 10.3.12. ברם, גם המועד האמור חלף, והמשיבה לא טרחה למלא אחר החלטה זו.
6. המשיבה התעלמה באופן בוטה מהחלטותיו השונות של בית משפט זה, וניצלה לרעה את ההליך המשפטי. היא עשתה דין לעצמה, לא שילמה את הפרש האגרה ולא הגישה תצהיר מטעמה כנדרש. מה גם, שהמשיבה לא טרחה להגיב לבקשה דנן למחיקת תביעתה. תובע שאינו מקיים אחר החלטות בית המשפט, מפגין זלזול בוטה במועדים הקבועים ואינו פועל לקידום תביעתו, יהא זה נכון בנסיבות העניין להורות על מחיקת תביעתו.
7. במסקנתי זו התחזקתי לנוכח העובדה שמדובר במחיקת התביעה ולא דחייתה, כך שבפועל הדרך סלולה בפני המשיבה להגשת תביעתה בשנית. זאת ועוד, אין זה ראוי להותיר תלוי ועומד הליך שנזנח על ידי מגישו, תוך פגיעה בזמנם של מתדיינים אחרים הממתינים לתורם . מחיקת התביעה נראית בעיני תגובה הולמת ונכונה להתנהלותה וזלזולה של המשיבה, הגם וכפי שציינתי אין ליתן למשיבה זו עדיפות על פני אחרים, אלא יהיה נכון שהמשיבה תגיש תביעתה מחדש, היה ותראה לעשות זאת, תוך תשלום האגרה והמתנה עד לקביעת דיון בעניינה.
8. לאור כל המפורט לעיל, הנני מורה על קבלת הבקשה ועל מחיקת התביעה.
9. הליכי ההוצל"פ שננקטו נגד המבקש במסגרת תיק הוצל"פ 08-15449-11-5 יבוטלו, ותיק ההוצל"פ ייסגר.
10. המשיבה תשלם למבקש הוצאות הבקשה בסך של 800 ש"ח. הסכום ישולם תוך 30 יום מהיום אחרת ישא הפרשי הצמדה וריבית מאותו מועד ועד למועד התשלום המלא בפועל.
המזכירות תשלח החלטתי זו לצדדים.
ניתן היום, ד' ניסן תשע"ב, 27 מרץ 2012, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
