- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ת"א 34980-11-09
|
ת"א בית משפט לתביעות קטנות כפר סבא |
34980-11-09,16085-02-10
14.8.2011 |
|
בפני : דוד גדול |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: דרור רצון עו"ד ראל מיגדל |
: עאטף קרעאן עו"ד אמג'ד עבדול קאדר |
| פסק-דין | |
א. עובדות
1. דרור רצון (להלן: "רצון") בעל הזכויות במשק 22 במושב ירחיב.
2. רצון החל בבנית בית במושב. משהגיע לשלב הטיח הזמין מעאטף קרעאן (להלן: "קרעאן") עבודות טיח (פנים וחוץ) בביתו ( להלן- העבודות ).
3. אין חולק כי עפ"י סיכום בין רצון לבין קרעאן היה על רצון לשלם לקרעאן תמורת בצוע העבודות סך של 60,000 ש"ח.
4. אין חולק כי קרעאן החל בעבודות אך לא סיימן וכן אין חולק כי רצון החל לשלם ע"ח העבודות שבצע קרעאן, אך לא השלים את התמורה הכספית.
5. משקרעאן נדרש להפסיק את עבודתו אצל רצון הגיש קרעאן תביעה כספית שסומנה כ-ת.א. 16085-02-10 ובה עותר קרעאן כי רצון ישלם לו סך של 71,000 ש"ח הכוללים יתרת חוב שרצון לא שלם בגין העבודות בסך 21,000 ש"ח, וכן פיצוי בגין פיגומים שהושארו באתר העבודה.
קרעאן מעריך את שווי הפיגומים לסך של 40,000 ש"ח ו-10,000 ש"ח בגין הצורך לשכור פיגומים חילופיים לעבודות שקרעאן התחייב לבצען כלפי אחרים זולת קרעאן (להלן: "תביעת קרעאן").
6. אין חולק כי בגדרי התמורה ששלם רצון לקרעאן עבור העבודות משך רצון שיק לפקודת קרעאן, בסך 2,000 ש"ח. השיק חולל ע"י הבנקאי של רצון ועל כן פתח קרעאן בהליכי הוצל"פ כנגד רצון. נוכח איחוד תביעת קרעאן עם תביעת רצון כמפורט להלן ניתן צו עכוב הליכי הוצל"פ עד הכרעה בכלל המחלוקת שבין הצדדים.
7. רצון מצידו לא נשאר חייב ופתח בהליך כנגד קרעאן, תחילה על דרך תביעות קטנות ב-ת.ק. 34980-11-09 שליד בימ"ש זה. ניתנה על ידי החלטה כי ההליך אינו מתאים לדיון בפני בימ"ש לתביעות קטנות והוריתי כי ידון בסדר דין מהיר נוכח הסכום הנתבע בו 30,000 ש"ח.
8. ביום 30.11.10 הגיש רצון בקשה להגדלת סכום התביעה מ-30,000 ש"ח לסך של 88,000 ש"ח. בהחלטה שניתנה על ידי ביום 1.12.10 נעניתי לבקשת רצון (ומכאן תקרא תביעת רצון כנגד קרעאן "תביעת רצון").
ב. הדיון
1. רצון טוען כי:
א. ביום 26.6.09 הוא חתם על הסכם בינו לבין קרעאן לבצוע עבודות טיח בבית כנגד תשלום בסך של 60,000 ש"ח (ההסכם צורף כנספח א' לתצהיר רצון ויקרא להלן בקצור "ההסכם").
ב. עפ"י הוראות ההסכם היה על קרעאן לסיים את מכלול העבודות עד ליום 28.8.09.
ג. קרעאן היה זה שהציע עצמו כמי שבקיא בעבודות טיח, אך הסתבר לו כי אין הוא כזה.
ד. קרעאן דרש ממנו להקדים תשלומים שלא עפ"י המוסכם ביניהם וסרב להמציא לו חשבוניות מס עד היום.
ה. שלם לקרעאן סכום כולל של 52,000 ש"ח ע"ח התמורה החוזית המוסכמת.
ו. קרעאן נדרש לבצע תיקונים והשלמות, אך מאז החליט קרעאן להעלם ולא להשלים את העבודות.
ז. נאלץ לשכור שירותיו של קבלן טיח חלופי ע"מ להשלים את העבודות ושלם לאחרון 40,000 ש"ח. לפיכך, על קרעאן לשלם לו סכום זה ועוד 48,000 ש"ח פיצוי מוסכם בגין הפרת ההסכם.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
