חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עת"מ 37929-11-12 לונקרי נ' המשרד לביטחון פנים ואח'

תאריך פרסום : 28/04/2015 | גרסת הדפסה
עת"מ
בית המשפט המחוזי נצרת כבית-משפט לעניינים מנהליים
37929-11-12
30/12/2014
בפני סגן נשיא :
תאופיק כתילי

- נגד -
העותר:
יונתן דוד לונקרי
המשיבים:
המשרד לביטחון פנים
החלטה
 

 

בפסק דיני מיום 26/2/13 קבעתי, כי לאחר שיסתיימו ההליכים הפליליים בעניינו של העותר הוא יהיה רשאי לפנות אל המשיבים בבקשה לעיון חוזר בהחלטתם מיום 10/10/12, בה נדחה ערר שהגיש כנגד ההחלטה לבטל את הרישיונות לכלי הירייה שהיו ברשותו.

 

לאחר שההליכים הפליליים בעניינו של העותר הסתיימו (אישום אחד בוטל ותיק חקירה נוסף נסגר בהעדר ראיות), פנה העותר ביום 7/9/14 למשיבים בבקשה להשיב לו את רישיונות הנשק, בנימוק לפיו בוטלו "כל ההליכים שהיו תלויים נגד מר לנקרי". המשיבים לא ענו לפנייתו זו של העותר, ולפיכך פנה העותר לבית-המשפט בבקשה לחדש עתירתו, ולהורות למשיבים להשיב לו את רישיונות כלי הנשק שנשללו ממנו.

 

המשיבים ביקשו למחוק את בקשת העותר, בנימוק כי טרם הוגשה בקשה לעיון חוזר וטרם ניתנה החלטת המשיבים המצדיקה את חידוש העתירה. לטענתם, בקשת העותר מיום 7/9/14 לא נתקבלה אצלם, ואף אם כן – לדבריהם לא ניתן לראות בה בקשה חוזרת לקבלת הרישיונות, שכן לשם כך נדרשת חתימת העותר על טופס ייעודי על-מנת שניתן יהיה להעביר את העניין לקבלת עמדת גורמי החוץ.

 

בדיון מיום 29/12/14, אליו לא התייצבה באת-כוח המשיבים, חזר העותר על טענותיו וביקש מבית-המשפט לפסוק על סמך החומר שהוגש. עוד באותו היום הוגשה הודעה דחופה מטעם המשיבים, בה פירטה באת-כוחם, תוך התנצלות, כי לא התייצבה לדיון עקב טעות שנפלה ביומנה. לגוף הדברים, ביקשה באת-דוח המשיבים שלא ליתן החלטה על סמך החומר שהוגש בתיק, וזאת מאחר וחלק מן החומר הנוגע לעניינו של העותר הוא חומר מודיעיני חסוי, אשר נמסר לעיון בית-המשפט במסגרת העתירה משנת 2012 והושב לאחר מכן לידי המשיבים.

 

בהינתן המכלול סבורני, כי לא ניתן לקיים דיון יעיל וממצה בבקשתו של העותר בטרם ניתנה החלטה מנומקת מטעם המשיבים. ער אני לעובדה שהבקשה אותה הפנה העותר למשיבים בחודש ספטמבר נותרה ללא מענה, ועל כך יש להצר. לדידי, אף אם הבקשה הייתה חסרה פרט או טופס ייעודי עליו נדרש העותר לחתום, מן הראוי היה, כי המשיבים יעמידו אותו על הצורך בהשלמת הפרטים תחת התעלמות מפנייתו.

 

בנסיבות אלה, אני מורה לעותר לפנות בבקשה נוספת למשיבים, אשר תוגש באופן מנומק על גבי הטפסים הייעודיים. החלטת המשיבים תינתן בתוך 45 ימים מן היום בו יגיש העותר בקשתו המחודשת. לאחר קבלת עמדתם המנומקת של המשיבים, יהיה רשאי העותר לפנות לבית-המשפט בשנית לצורך חידוש עתירתו.

 

בשלב זה, מורה למשיבים לשלם לעותר הוצאותיו בסך 1,500 ₪.

 

 

ניתנה היום, ח' טבת תשע"ה, 30 דצמבר 2014, בהעדר הצדדים.

 

Picture 1

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ