עת"מ
בית המשפט המחוזי חיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים
|
31863-08-14
21/08/2014
|
בפני השופט:
סגן הנשיא רון שפירא
|
- נגד - |
העותרים:
1. חוסיין גאבר האשים עומאר 2. הלן היילי פיטוי
|
המשיב:
משרד הפנים
|
החלטה |
עניינה של עתירה זו בבקשת העותרים לבטל את צו השהייה שמורה למשיב 1 להתייצב ביום 25.8.14 במתקן "חולות", וזאת בהתאם לצו שהייה שהוצא מכוח הוראת חוק למניעת הסתננות (עבירות שיפוט), התשי"ד – 1954. ביחד עם העתירה הוגשה בקשה ל לצו ביניים.
למען הסדר יצוין כי צו השהייה ניתן ביום 31.7.14 והעתירה הוגשה ביום 21.8.14.
בכל הנוגע לבקשה לצו ביניים – מעיון בנימוקי העתירה, לא ראיתי כי העותר מצביע על חריג מהוראות החוק או הקריטריונים שנקבעו בהתאם לחוק, באופן המצדיק הימנעות מהוצאת הוראת השהייה, למעט ענין אחד והוא הטענה כי הוא מנהל חיי משפחה עם העותרת 2 (עד כמה שניתן להבין כידועים בציבור, ולא כזוג נשוי). הנסיבות האישיות שפורטו בעתירה אינן מחריגות את העותר מהוראות החוק. יוער עוד, כי כל עוד לא ננקטים הליכים להרחקת העותר לארץ מולדתו, אינני רואה כי צו השהייה ב"חולות" גורם לנזק בלתי הפיך (למעט עצם מניעת ההשתקעות והרחקת העותר מהמקום בו הוא חי היום, שזו למעשה מטרת החוק).
יצוין כי לבקשה לצו בינים לא צורף פרוטוקול השימוע שנערך לעותרים המציינים כי נערך שימוע ארוך ומפורט. מאחר והעתירה טרם ניסרקה לנט המשפט לא ידוע האם קיים פרוטוקול.
בהתאם, ועד לא יאוחר מיום 24/8/14 יבהירו העותרים מדוע לא צורף הפרוטוקול ורק לאחר מכן תישקל הבקשה לצו ארעי.
בשלב זה אני קובע את העתירה לתזכורת פנימית בפני ליום 24/8/14.
על העותר להמציא עותק מכתבי הטענות, ביחד עם החלטה זו, לידי המשיב, באמצעות פרקליטות אזרחית ומנהלית מחוז חיפה, מוקדם ככל שניתן ולא יאוחר מיום 25.8.14.
המזכירות תשלח ההחלטה בדחיפות לצדדים.
ניתנה היום, כ"ה אב תשע"ד, 21 אוגוסט 2014, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת