חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בן משה ואח' נ' הועדה המחוזית לתכנון ובניה-מחוז מרכז ואח'

תאריך פרסום : 22/05/2017 | גרסת הדפסה
עת"מ
בית משפט לעניינים מנהליים מרכז-לוד
27052-05-15
22/10/2015
בפני השופט:
צבי דותן

- נגד -
העותרים:
1. רבקה בן משה
2. אילנה דים
3. יעקב פרידמן

המשיבים:
1. הועדה המחוזית לתכנון ובניה-מחוז מרכז
2. יו"ר הועדה המחוזית לתכנון ובניה- רות יוסף
3. הועדה המקומית לתכנון ולבניה רעננה
4. אורי נוסינוב ואח'
5. נחום פארן
6. אריה אוריאלי
7. איתן צברי
8. רחל לויטס

החלטה
 

 

  1. העותרים הגישו עתירה זו, כנגד החלטת המשיבה 1 מיום 1/2/15, שבה אושרה תכנית רע/2011/ב' (להלן- "התכנית"). בקשתם היא לבטל את ההחלטה, ולהורות לועדה המחוזית להגדיל את הקו הכחול של התכנית כך שמקרקעי העותרים יהיו חלק מהתכנית, ובעתיד – חלק מתכנית מפורטת לאיחוד וחלוקה.

    התכנית היא תכנית לשינוי ייעוד מקרקע חקלאית למגורים, לשם הקמת שכונת מגורים חדשה, בת 223 יח"ד, במזרח העיר רעננה. שטח התכנית כ- 44 דונם, והיא מתפרסת על מספר חלקות בגוש 6581. התכנית הוגשה לועדה המחוזית כתכנית לאיחוד וחלוקה ללא הסכמת הבעלים, אך הועדה המחוזית החליטה, בדיון ההפקדה, כי טבלאות האיחוד וחלוקה יהיו בתכנית נפרדת שבסמכות הועדה המקומית, לאחר אישורה של התכנית נושא דיוננו, וכתנאי להוצאת היתרי בניה מכוחה.

     

  2. העותרים הם הבעלים הרשומים של 3 חלקות (חלקות 158, 160, 162 בגוש 6581), אשר אינן כלולות בתכנית, אלא גובלות לתחום התכנית ממזרח. כאמור לעיל, העתירה היא להורות לועדה המחוזית להגדיל את הקו הכחול של התכנית, באופן שמקרקעי העותרים ייכללו בתוך תחום התכנית.

     

  3. המשיבים 4 – 7 הם בעלי זכויות בחלקות שונות בגוש 6581, אשר נכללו בתחום התכנית, ואשר הגישו התנגדויות לתכנית.

     

    בעלי זכויות בחלקות אחרות בגוש 6581, אשר נכללו בתחום התכנית, אך לא הגישו התנגדות לתכנית, לא צורפו כמשיבים לעתירה.

     

  4. המשיבים 4, בתגובתם לעתירה, העלו טענה מקדמית והיא כי ככל שהעתירה לכלול את מקרקעי העותרים בתוך תחום התכנית תתקבל, הרי המשמעות היא פגיעה בזכויותיו של כל אחד מבעלי הזכויות שבתחום התכנית, ולכן חובה היה על העותרים לצרף את כל בעלי הזכויות כמשיבים לעתירה. מדובר בשורה של בעלים רשומים ובעלי הערות אזהרה בחלקה 188, וכן מדובר במדינת ישראל שהיא הבעלים הרשום של חלקה 208. ומאחר שאלה לא צורפו, נטען כי דין העתירה להידחות על הסף.

     

  5. בדיון המקדמי בעתירה טענו הצדדים את טענותיהם, לרבות בסוגיה הנ"ל של צירוף משיבים, וכן אפשרתי לב"כ העותרים להגיש התייחסותה בכתב לטענה זו, ולאחר שהגישה התייחסותה, להלן החלטתי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ