עת"מ
בית המשפט המחוזי שבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים
|
22753-08-14
02/10/2014
|
בפני השופט:
רון שפירא
|
- נגד - |
העותר:
Bakhit Altahr Yakoub Sibair
|
המשיב:
משרד הפנים
|
החלטה |
בהמשך להחלטת בית המשפט מיום 23/9/14, ובהמשך לבקשות והודעות שהוגשו ע"י ב"כ העותר, מסרה המדינה הודעה לבית המשפט בזו הלשון:
"1.ביום 22/9/14 ניתן פסק דינו של בית המשפט העליון בבג"צ 8425/13 גבריסלסי ואח' נ' כנסת ישראל ואח' (פורסם בנבו). בפסק דינו הורה בית המשפט על ביטולם של מספר סעיפים בתיקון 4 לחוק ההסתננות, ובהם פרק ד' לחוק העוסק במרכז השהיה הפתוח.
ביטול פרק ד' לחוק הושהה לתקופה של 90 ימים מיום פסק הדין.
2.ממועד קבלת פסק הדין עמלים הגורמים המוסמכים אצל המשיב במטרה להביא ליישום קביעות בית המשפט העליון ופועלים לגיבוש מדיניות שתהלום את המציאות המשפטית החדשה."
בהמשך מבקשת המדינה ארכה לגיבוש עמדתה תוך שהיא מבהירה כי בתיקים בהם ניתן צו בינים או צו ארעי ימשיך הצו לעמוד בתוקפו. בתיקים בהם לא ניתן כל צו מודיעה המדינה כי לא ינקטו כל הליכים לאכיפת ההחלטה בדבר צו השהיה.
בנסיבות העניין, ובשים לב לבקשת ב"כ העותר כפי שהוגשה קודם לקבלת עמדת המדינה, אני מורה כדלקמן:
א.ניתנת בזאת ארכה למדינה להודיע עמדתה בנוגע להמשך ניהול הדיון בתיק זה עד לא יאוחר מיום 16/11/14.
ב.עד לא יאוחר מיום 16/11/14 תבהיר המדינה בהודעה שתוגש מדוע לא תבוטל ההחלטה נשוא העתירה וזאת בשים לב לפסק דינו של בית המשפט בבג"צ 8425/13 הנ"ל. זאת תוך שמירה על זכויות וטענות כל הצדדים ככל שתקבל החלטה מנהלית חדשה, בין אם במתווה שהוצע בפסק הדין או בכל מתווה אחר שיאושר בעתיד בחקיקה חדשה או בכל דרך אחרת.
ג.לעת הזו אני מורה כי הדיון שנקבע בעתירה זו מבוטל. לאחר עיון בעמדתה הסופית של המדינה, ולפי הצורך, יקבע מועד לדיון.
ד.בשים לב להודעת המדינה כי לא ינקטו הליכים לאכיפת צו השהיה שהוצא לא מצאתי לנכון, לעת הזו, ליתן כל צו. עם זאת יובהר כי מעבר לעובדה שלא ינקטו כל הליכי אכיפה לא ניתן יהיה להעלות בעתיד טענה כי עותר שלא מילא אחר הוראת השהיה, וזאת הגם שלא ניתן ע"י בית המשפט כל צו בעתירתו, כי אז יש לראותו כמי שנהג בחוסר ניקיון כפיים תוך עשיית דין עצמית, על כל המשתמע מכך.
ה.מובן כי לאחר שתוגש עמדת המדינה, ולפי הצורך, תינתן לב"כ העותר ארכה להודיע עמדתו בשים לב לעמדת המדינה.
ו.אני קובע את העתירה לתזכורת פנימית בפני ליום 16/11/14.