חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עת"מ 1946-08 עמוס רומנו ואח' נ' עיריית נתניה ואח'

תאריך פרסום : 02/04/2015 | גרסת הדפסה
עת"מ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לעניינים מנהליים
1946-08
19/03/2015
בפני סגן נשיא :
דר' עודד מודריק

- נגד -
עותרים:
עמוס רומנו
משיבים:
עיריית נתניה
החלטה

 

ביום 6.2.2011 ניתן פסק הדין בעתירה דנן (להלן: "פסק הדין בעתירה"). ביום 20.8.2011 ניתן פסק דין שבסיסו בבקשה לפי פקודת ביזיון בית המשפט בהקשר לביצוע פסק הדין בעתירה (להלן: "פסק הליכי הביזיון").

 

בפסק הליכי הביזיון נכללה הפסקה הבאה:

 

גודל המשטח  עניין זה נכלל בפסק הדין [פסק הדין בעתירה] נאמר בו שעל העירייה לוודא לא רק את קיומם של ההיתרים אלא גם את תקינות מיקומם וגודלם של הדוכנים...כל עוד חוק העזר לא שונה על העירייה לאכוף את פסק הדין ולוודא שמשטחי המכירה של העגלות הולמים את הגודל שנקבע בחוק העזר

 

בעקבות הערה שהערתי בפסק הליכי הביזיון שראוי שמחלוקות בעניין מימוש פסק הדין יתבררו בהליכי הוצאה לפועל, פתח העותר (להלן: "רומנו") בהליכי הוצאה לפועל. הליכים אלה "התגלגלו" לבקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי ובית המשפט המחוזי מרכז החליט שהמחלוקת בין הצדדים תיושב על דרך של פניית הבהרה , מצד יו"ר ההוצאה לפועל, לבית המשפט בהתאם להוראות סעיף 12. לחוק ההוצל"פ.

אכן כב' הרשמת ורד רביב הפנתה אלי החלטה ובה בקשה ליתן הבהרה "ביחס למשמעות ההוראה בדבר שינוי חוק העזר כפי האמור [בפסק הליכי הביזיון] עמוד 3 שורה 26"[ תיק 16-21449-12-0 בקשה מ' 2 מיום 1.3.15].

 

מן ההחלטות והפרוטוקולים שצורפו לפנייה אליי קשה לראות, לאשורה, מהי המחלוקת בין הצדדים לעניין פסק הדין בהליכי הביזיון ומה בדיוק עליי להבהיר. אני משער שהמחלוקת נוגעת לשאלת עיגונו של גודל משטח עגלת רוכל בשוק בחוק העזר העירוני – רוכלות.

 

בפסק הדין בעתירה פסקתי בין היתר: "... העירייה מחויבת לאכוף את החוק בתחומי השוק...לבחון את המציאות ביחס לדוכנים כביכול מורשים כדי לברר אם המחזיקים בהם הם בעלי היתר וכדי לברר אם הדוכן ממלא (בגודלו ובמיקומו) אחר תנאי ההיתר" [ עמוד 13 (להלן: "פסקת גודל המשטח"].

 

פסקת גודל המשטח אינה מציינת את המקור החוקי לעיגון גודל המשטח. היא מורה שבגדר אכיפת החוק בשוק יש לוודא, בין היתר, שגודל המשטח עולה בקנה אחד עם ההיתר שניתן לרוכל.

 

בפסק הליכי הביזיון חזרתי על מחויבותה של העירייה לבחון "לא רק את קיומם של ההיתרים אלא גם את תקינות מיקומם וגודלם של הדוכנים". הוספתי שכל עוד לא שונה חוק העזר על העירייה לאכוף את פסק הדין [בעתירה] ולוודא שגודל המשטחים ומיקומם הולמים את חוק העזר.

 

"לאכוף את פסק הדין" – כתבתי; "לאכוף את חוק העזר" =- לא כתבתי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ