בפ"מ
בית משפט השלום לתעבורה ברמלה
|
97-01-10
07/01/2010
|
בפני השופט:
רחל טאובר
|
- נגד - |
התובע:
עדנאן עוקבי
|
הנתבע:
מדינת ישראל
|
החלטה,החלטה |
החלטה
נדחה למתן החלטה להיום בשעה 19.00.
הצדדים משוחררים מהופעה.
ניתנה והודעה היום כ"א טבת תש"ע, 07/01/2010 במעמד הנוכחים.
רחל טאובר, שופטת
החלטה
מונחת לפני בקשה לביטול פסילה מנהלית של המבקש עדנן עוקבי, אשר נפסל מנהלית למשך 30 יום על ידי קצין המשטרה רפ"ק חן ביום 20.12.09 בגין עבירה של נהיגה בשכרות.
נגד המבקש הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של נהיגה בשכרות, ביום 19.12.09 בעת שנהג רכב משא גי אם סי, בכביש 4 לדרום, בשעה 03.00 לפנות בוקר.
מבדיקת ינשוף שנערכה לו נמצא כי ריכוז אלכוהול בליטר אחד אויר נשוף הינו 425 מיקרוגרם.
גם במעמד ביצוע העבירה וגם בבית המשפט אישר המבקש כי שתה כוסית וויסקי/וודקה.
מבדיקת המאפיינים ומנסיבות ביצוע העבירה עולה כי השוטרים הבחינו בו במהלך סיור בניידת שהוא נוהג ברכב וסוטה מנתיב לנתיב. כשרכב המשטרה התקרב אליו הבחין שהנהג אינו חגור בחגורת בטיחות ולכן הורה לו לעצור תוך שמירת קשר עין רצוף. ברכב היו עוד נוסעים וברכב נמצאו בקבוקי וודקה וויסקה ורדבול. למבקש שהוא הנהג היה ריח אלכוהול חזק מפיו, ועל פניו קיימות בתיק ראיות לכאורה להוכחת האישום המיוחס למבקש.
מדוח המאפיינים עולה כי השוטר התרשם שהוא נתון להשפעת אלכוהול בינונית, הוא התנדנד , הוא החטיא הבאת אצבע לאף, והודה כי שתה וודקה.
המבקש נוהג 4 שנים, לחובתו 3 ברירות משפט, ואני סבורה כי קצין המשטרה פעל כדין בכך שפסל את המבקש פסילה מנהלית למשך 30 יום, שכן מן הראוי כי המבקש יעבור תקופת צינון של לפחות 30 יום בטרם יחזור לנהוג בכבישי הארץ כמו כן המבקש הוא נהג צעיר ואין זה מן הראוי כי לאחר שתיית וודקה ינהג תוך סיכון ציבור המשתמשים בדרך.
לפיכך הבקשה להחזרת רשיון נהיגה נדחית על ידי.
המזכירות תעביר ההחלטה למבקש.
ניתנה והודעה היום כ"א טבת תש"ע, 07/01/2010 במעמד הנוכחים.
רחל טאובר, שופטת