עב"ל
בית דין ארצי לעבודה ירושלים
|
11505-01-17
24/05/2017
|
בפני השופטת:
סיגל דוידוב-מוטולה
|
- נגד - |
מערער:
י.ח. עו"ד בכרי חסן עו"ד חאג' גסוב
|
משיב:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד מיכל מזוז
|
פסק דין |
1.במהלך הדיון המוקדם הציע בית הדין לצדדים את ההצעה הבאה:
"לכאורה עולה מתיק ב"ל 50277-10-14 שהמערער הגיש ערעור על החלטת הוועדה הרפואית לעררים מיום 7.5.14 כפי שאמור היה, ושוכנע למחוק את הערעור בהתחשב בכך שביסס אותו על חוות דעת חדשה שלא עמדה בפני הוועדה. עם זאת, מחיקת הערעור היתה כפופה – כפי שרשום לכאורה במפורש בפרוטוקול – לכך שתוגש תביעה חדשה ובמסגרתה יוכל המערער להציג את חוות הדעת החדשה שאכן לא עמדה בפני הוועדה. בנסיבות אלה, על פני הדברים, כאשר המוסד לא הבהיר למערער במועד המחיקה שלא יסכים לקבל תביעה חדשה – ראוי להחזיר את הגלגל אחורנית ולאפשר למערער את הערעור שהוגש כדין על החלטת הוועדה הרפואית מיום 7.5.14.
בנוסף מוצע, על מנת לחסוך ולקצר את ההליכים, שלא לקיים כיום דיון בערעור האמור אלא להסכים להחזרת עניינו של המערער לאותו הרכב של הוועדה הרפואית לעררים, על מנת שתוצג בפניו חוות הדעת של ד"ר עובד דניאל והוועדה תתבקש להתייחס אליה ולבחון מחדש את קביעתה בדבר סוג המחלה ממנה סובל המערער והאם בין היתר סובל המערער גם מפוליו.
יודגש כי הצעה זו ניתנת בנסיבות המיוחדות והחריגות של המקרה, מבלי לפגוע בתוקפו של פסק דינו של בית הדין האזורי מושא הערעור שקבע שדרך כלל אין לאפשר הגשת תביעות חדשות בסיטואציות מעין אלו, ובהתחשב במצג שהוצג כלפי המערער טרם מחיקת ערעור שהוגש כדין על החלטת הוועדה הרפואית לעררים שניתנה בעקבות פסק דין קודם."
2.ב"כ הצדדים נתנו הסכמתם להצעת בית הדין ובהתאם ניתן לה תוקף של פסק דין. ב"כ המערער ביקש שיתאפשר לו להגיש לוועדה מסמכים נוספים, וב"כ המוסד ציינה שהדבר יושאר לשיקול דעתה של הוועדה.
3.המערער ובאי כוחו יוזמנו לפיכך לוועדה הרפואית לעררים בהתאם לאמור לעיל. הוועדה תתייחס לחוות הדעת החדשה וכן למסמכים נוספים ככל שתחליט לקבלם ותנמק את החלטתה.
4.אין צו להוצאות.
ניתן היום, כ"ח אייר תשע"ז (24 מאי 2017), בנוכחות הצדדים.

|
סיגל דוידוב-מוטולה, שופטת
|
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת