ס"ע
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
33304-12-13
03/04/2014
|
בפני השופט:
שגית דרוקר
|
- נגד - |
התובע:
טארק עבוד
|
הנתבע:
כל בו אחים סמארה ש. בע"מ
|
|
החלטה
1.בתאריך 12.3.14 הגיש התובע בקשה לתיקון כתב תביעה בצירוף נוסח כתב התביעה המתוקן, כאשר התיקון בא לידי ביטוי בפירוט רכיב של שעות נוספות (דבר שלא פורט בכתב התביעה המקורי בו לא כומת רכיב זה).
2.בעקבות החלטת בית הדין הוגשה ביום 2.4.14 תגובת המשיבה המתנגדת לבקשה בטענה כי לא הוגשהכל דרישה קודם להגשת כתב התביעה ו/או כתב ההגנה לקבלת דוחות נוספות ו/או תלושים חסרים ואילו זו היתה מוגשת טרם הגשת התביע הבקשה היתה מתייתרת.
3.תקנה 41 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין) תשנ"ב-1991 קובעת כי בית הדין או הרשם רשאי בכל עת להתיר לכל אחד מבעלי הדין לתקן את כתבי טענותיו.
הכלל בנוגע לתיקון כתבי טענות הינו האם מעמיד הנוסח המתוקן את הפלוגתא האמיתית לדיון והאם יהיה בתיקון כדי לגרום לצד השני עוול שפיצוי כספי לא יוכל לתקן (כגון כאשר מועלת טענה השוללת את זכות הצד שכנגד להתגונן בטענת התיישנות).
בענייננו וכאשר המדובר בשלב מקדמי של הדיון ומשטרם התקיים דיון מוקדם ולאור ההלכות בנוגע לתיקון כתבי טענות, איננו מוצאים מקום שלא להיעתר לבקשה לתיקון כתב התביעה.
4.לאור האמור לעיל הנני נעתרת לבקשה.
5.המשיבה-הנתבעת רשאית להגיש כתב הגנה מתוקן, אם רצונה בכך, בתוך 30 יום מקבלת החלטה זו. בשים לב למועד הדיון הקבוע בתיק, הנתבעת תודיע עד לתאריך 7.4.14 באם ברצונה להגיש כתב הגנה מתוקן ככל שכן יבוטל הדיון שנקבע בתיק זה לתאריך 9.4.14 וייקבע דיון אחר תחת הדיון שיבוטל.
6. בשל העובדה כי הוגש כתב הגנה בתיק זה ישא התובע (המבקש) בהוצאות הנתבעת בסך 500 ₪.
7. מזכירות ביה"ד תודיע תוכן החלטה זו טלפונית לצדדים.
8. לעיוני 8.4.14.
ניתנה היום, ג' ניסן תשע"ד, (03 אפריל 2014), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת