- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ס"ע 32981-04-14 ל.א נ' כלל פנסיה וגמל בע"מ ואח'
|
ס"ע בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו |
32981-04-14
17.5.2015 |
|
בפני השופטת: קרן כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת/הנתבעת 1: כלל פנסיה וגמל בע"מ עו"ד סהר שכטר |
המשיבה/התובעת: 1. ל.א 2. הנתבעת 2: ווימן אופנה בע"מ עו"ד קארין מור עו"ד נתן קורץ |
| החלטה | |
1.לפניי בקשת המבקשת – כלל פנסיה וגמל (הנתבעת 1) לסילוק התביעה נגדה על הסף.
הרקע לבקשה
2.המשיבה (התובעת), ילידת 1962, הועסקה אצל הנתבעת 2 החל משנת 2001 ועד לחודש ינואר 2010.
3.המשיבה הגישה למבקשת תביעה לקבלת פנסיית נכות בשל מצבה הבריאותי. הוועדה הרפואית לערעורים קבעה כי למשיבה נכות בשיעור של 100% החל מיום 4.2.2010 ועד לחודש דצמבר 2015. עוד קבעה הוועדה כי המשיבה סובלת ממחלת הפאג'ט וכי סימני המחלה החלו לפני חודש יוני 2008, שהוא מועד הצטרפותה של המשיבה לקרן, ולכן היא אינה זכאית לפנסיית נכות מהקרן.
בכתב התביעה טענה המשיבה כי היה על הנתבעת 2 לבטח אותה בקרן הפנסיה החל מחודש ינואר 2008 וכי הנתבעת 2 הודיעה לה שבוטחה מאותו מועד. עוד נטען כי מחלת הפאג'ט ממנו סובלת המשיבה אובחנה רק לאחר הצטרפותה לקרן הפנסיה. לטענת המשיבה, המועד הקובע לתחילת המחלה הוא מועד איבחונה וזאת בשונה ממחלה שקיננה במבוטח או שעלה חשד שהוא סובל ממנה. לפיכך, היא זכאית לקצבת נכות בשל מחלת הפאג'ט ממנה היא סובלת.
4.בכתב ההגנה טענה המבקשת, בין היתר, כי מהמסמכים הרפואיים שהגישה המשיבה לקרן עולה באופן חד משמעי כי חלתה במחלת הפאג'ט לפני מועד הצטרפותה לקרן (חודש יוני 2008). עוד נטען כי לא נפל פגם בהחלטות הקרן והוועדה הרפואית וכי אין מדובר בשאלה פרשנית אלא בשאלה רפואית שהסמכות להכריע בה מסורה לרופא הקרן ולו בלבד.
5.מנגד טענה הנתבעת 2 בכתב הגנתה כי המבקשת הצטרפה לקרן הפנסיה בחודש ינואר 2008.
6.ביום 4.2.2015 התקיים דיון מוקדם שבו הוסכם, בין היתר, על העברת עניינה של המשיבה לבחינה נוספת של רופא הקרן על מנת שיקבע מהו מועד גילוי מחלת הפאג'ט.
לאחר שעניינה של המשיבה נבחן בשנית קבע רופא הקרן כי מועד גילוי המחלה היה בשנת 2006 מכיוון שבחודש ספטמבר 2006 נרשמה מחלת הפאג'ט כאבחנה אפשרית בתיקה הרפואי.
טענות הצדדים
7.המבקשת טענה כי על פי תקנון הקרן הסמכות לקבוע שהמשיבה זכאית לתשלום פנסיית נכות מסורה לרופא הקרן, לוועדה הרפואית או לוועדה הרפואית לערעורים. עוד נטען כי החלטת הוועדה הרפואית לערעורים בסוגיות רפואיות היא סופית ותחייב את הצדדים לכל דבר ועניין והיא ניתנת לערעור בפני בית הדין מנימוקים משפטיים בלבד. לפיכך נטען כי המשיבה אינה יכולה לערער על קביעות הוועדה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
