המערער הורשע בבית הדין, על-פי הודאתו, בשלוש עבירות: שימוש ברכוש הצבא שלא למטרות הצבא, לפי סעיף 79 (א) לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו - 1955; מתן רשות לאדם שאינו בעל רישיון נהיגה לנהוג ברכב, לפי סעיף 36ב(ג) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], התשכ"א - 1961; ונהיגה בהשפעת משקאות משכרים, לפי תקנה 26 לתקנות התעבורה, התשכ"א - 1961. בית הדין השית על המערער חודשיים מאסר בפועל, בכליאה ממשית, עונש מאסר מותנה ושלוש שנות פסילת רנצ"א בפועל.
ערעור ההגנה מופנה כנגד חומרת העונש.
נסיבות העבירות פורטו בגזר-הדין של בית הדין המחוזי:
"הנאשם... ביום 29 בדצמבר 2005 נטל רכב מסוג "האמר" צבאי ונסע בו בלוית חייל נוסף לצרכים פרטיים בלא אישור של גורם צבאי מוסמך.
במהלך הנסיעה איפשר הנאשם לחייל הנוסף שהיה עמו, לנהוג ברכב האמור, זאת על אף שידע כי אין בידיו של האחרון רישיון נהיגה מתאים לאותו כלי רכב.
מלבד האמור, הנאשם נהג ברכב האמור שעה שהיה בהשפעת משקה משכר, וכפי שציין בעדותו בפנינו, השפעת המשקה הורגשה על ידיו היטב, והוא חש כי ראשו סחרחר עליו".
עתירת ההגנה היא לבטל את עונש המאסר בפועל, או למצער לקצרו באופן משמעותי ולקבוע כי ירוצה בדרך של עבודה צבאית, וכן לקצר משמעותית את רכיב פסילת רנצ"א בפועל. התביעה הצבאית מתנגדת לקבלת הערעור.
דין הערעור להידחות.
כפי שבית הדין המחוזי ציין בגזר דינו, המערער נכשל בעבירות חמורות ומסוכנות, ו"חיי המעשה לימדונו כי לא אחת מעשים כגון זה היו מסתיימים בהתרחשות תאונת דרכים מזעזעת".
בית הדין קמא שקל את מכלול השיקולים לקולא ולחומרא ואיזן כראוי ביניהם, והעונש אינו חורג מרמת הענישה המקובלת והראויה. על כן, אין מקום להתערב בעונש.
הערעור נדחה בזה, אפוא, וכל רכיבי גזר הדין יוותרו בעינם, כקביעת הערכאה קמא.
ניתן והודע היום, כה אדר תשס"ז, 15 מרץ 2007, בפומבי ובמעמד בעלי הדין.
_______________ ________________ ________________
אב"ד שופט שופט
חתימת המגיה: _________________ העתק נאמן למקור
רס"ן נילי שרעבי - בלומנטל
תאריך: ______________________ ק. בית הדין
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת