חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.י. פרקליטות מחוז דרום-פלילי נ' שטר

תאריך פרסום : 05/11/2010 | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום אילת
1547-07
03/11/2010
בפני השופט:
אלון רום

- נגד -
התובע:
מ.י. פרקליטות מחוז דרום-פלילי
הנתבע:
בטי שטר
פסק-דין

פסק דין ללא הרשעה

1.הנאשמת הודתה במסגרת הסדר דיוני בכתב אישום מתוקן בעבירה של תקיפה הגורמת חבלה של ממש.

2.הנאשמת ילידת 1988 ונעדרת עבר פלילי.

3.במסגרת ההסדר הדיוני לא הורשעה הנאשמת אותה עת, ונשלחה לקבלת תסקיר לשאלת ההרשעה ולשאלת העונש.

4.הוגש תסקיר שירות המבחן, חיובי. שירות המבחן ממליץ על אי הרשעה ועל צו של"צ בהיקף של 140 שעות זאת לצד פיצוי לקורבן העבירה.

5.ב"כ המאשימה מסכימה להמלצה בדבר אי הרשעה.

ב"כ הנאשמת הודיעה על הסכמתה לביצוע השל"צ.

6.הכלל הוא כי משנמצא שאדם ביצע עבירה, עליו להיות מורשע בדין.

לאור האמור בתסקיר שירות המבחן, נסיבותיו המיוחדות של מקרה זה וההסכמות, העבר הנקי ועמדת המאשימה, אני מוצא כי יש במקרה זה כדי ליפול בגדר אותם חריגים אשר נמנו בפסיקה ומתקיימות נסיבות מיוחדות לאי הרשעה.

הנאשמת ביטאה חרטה ואמפתיה רבה לקורבנות, הביעה צער על חלקה באלימות שהיתה על רקע שימוש באלכוהול. האירוע היה על סף הבגירות. כמו כן, הנאשמת סבלה מבעיות רפואיות שאינן פשוטות.

אמנם נסיבות האירוע כוללות התנהגות אלימה במהלכה המתלוננת נחבלה חבלה בעינה והתמוטטה במקום וכן נגרם למתלוננת שבר בבסיס ארובת עין שמאל, דבר שהצריך אשפוז לצד נפיחות בחבלות בגב ובפנים. יחד עם זאת, במכלול הנסיבות בתיק זה, נראה כי אף שההסדר מקל, הינו סביר וניתן לקבלו.

7.אשר על כן, אני קובע כי הנאשמת ביצעה את העבירה המיוחסת לה בכתב האישום, ואולם הנאשמת לא תורשע בדין.

8.כמו כן, אני מטיל על הנאשמת עונשים כדלקמן:

א.הנאשמת תבצע של"צ בהיקף של 140 שעות. השל"צ יבוצע במועדון אנוש ויכלול ליווי למטופלים באירועי חוץ תחת האחראי המפקח במקום ו/או הוראות שירות המבחן. הובהר לנאשמת כי הפרת צו השל"צ עשוייה לגרום להפקעתו ולחידוש המשפט, ולדיון מחודש בשאלת ההרשעה והעונש. ככל שיהיה צורך בשינוי מקום ההשמה, ניתן יהיה הדבר להיעשות על ידי שירות המבחן, תוך דיווח לבית המשפט ללא צורך במתן החלטה.

ב.הנאשמת תשלם למתלוננת ע"ת 1 פיצוי בסך 1,000 ש"ח. הפיצוי ישולם ב- 4 תשלומים חודשיים שווים ורצופים. התשלום הראשון ישולם בתוך 30 יום ויתר התשלומים מידי 30 יום לאחר מכן. התשלום יבוצע לקופת בית המשפט, וממנה יועבר למתלונן על פי הכתובת שבכתב האישום.

#4#>

ניתנה והודעה היום כ"ו חשון תשע"א, 03/11/2010 במעמד הנוכחים.

אלון רום, שופט

הוקלד על ידי: שני פרידמן

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ