תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בנצרת
|
5665-07
27/06/2010
|
בפני השופט:
אילונה אריאלי
|
- נגד - |
התובע:
מ.י. משטרת נצרת - תביעות מרחב עמקים
|
הנתבע:
ניזאר חמזה
|
|
החלטה
המבקש נשפט בהעדרו ביום 5.7.09 בעת ששהה כאסיר בבית סוהר וזאת כעולה מאישור שירות בתי הסוהר שהוצג ע"י המבקש ולפיו המבקש שוחרר מבית הסוהר רק ביום 9.7.09.
בפי המבקש אין כל הסבר מוצדק לכך שעל אף שהוא ובא כוחו זומנו לדיון מס' חודשים לפני שהמבקש נכנס לבית הסוהר, המבקש ובא כוחו לא פנו לבית המשפט בבקשה לזימון המבקש באמצעות שירות בתי הסוהר לדיון או בבקשה לדחיית הדיון עד לאחר שחרורו.
בפי המבקש גם אין הסבר מוצדק לכך שהגיש את הבקשה לביטול פסק הדין רק ביום 8.3.10 כאשר הוא שוחרר מבית הסוהר כבר ביולי 2009 וכאשר הוא הגיש ביום 25.10.09 בקשה לחישוב הפסילה שהוטלה בתיק זה.
יחד עם זאת, בשל שהייתו של המבקש בבית סוהר ועל מנת שלא יגרם לו עיוות דין ובהתחשב בכך שהעונש שהוטל על המבקש טומן בחובו גם מרכיב של פסילה בפועל, שוכנעתי כי ניתן להסתפק במקרה זה בהטלת הוצאות על המבקש וליתן לו את יומו בבית המשפט.
על כן, הריני מורה כי בכפוף לכך שהמבקש ישלם לאוצר המדינה הוצאות בסך 800 ₪ בתוך 30 יום מהיום, יבוטל פסק הדין שניתן נגדו ביום 5.7.09.
ביצוע פסק הדין מיום 5.7.09 מעוכב עד ליום 28.7.10.
התיק יובא לעיוני ביום 28.7.10.
ניתנה והודעה היום ט"ו תמוז תש"ע, 27/06/2010 במעמד הנוכחים.
אילונה אריאלי, שופטת
הוקלד על ידי: אפרת גור
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת