חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.י. מדינת ישראל-לשכת תביעות תעבורה נ' כהן

תאריך פרסום : 27/04/2011 | גרסת הדפסה
תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בירושלים
5463-10
26/04/2011
בפני השופט:
מרדכי כדורי

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל באמצעות לשכת תביעות תעבורה ירושלים
הנתבע:
יאיר כהן
גזר-דין

גזר דין

הנאשם שלפני הורשע, לאחר ניהול הוכחות, בעבירה של נהיגה בשכרות, וזאת בכך שסירב ליתן דגימה של אויר נשוף.

על פי המפורט בהכרעת הדין נדחתה גרסתו של הנאשם כבלתי מהימנה, לאחר שהנאשם הטיח בעדותו דברים קשים בשוטרים והציג עצמו כמי שבמהלך האירוע מילא בתמימות ובחפץ לב אחר חובותיו, אך נפל קורבן להתנהגותה הברוטאלית והאטומה של השוטרים.

בצדה על עבירת הנהיגה בשכרות נקבעה על ידי המחוקק פסילת מינימום למשך שנתיים. בפסיקה נקבע כי נסיבות אישיות רגילות, ובהן עבר תעבורתי נקי, נאשם צעיר, נאשם תורם לחברה בפעילויות התנדבותיות וכיוצא בזה אינם מהווים טעמים מיוחדים להפחתה מעונש המינימום שנקבע בחוק (ע"פ (י-ם) 2699/08 מדינת ישראל נ' לוי).

שעה שהנאשם הורשע בנהיגה בשכרות עקב סירובו ליתן דגימה של אויר נשוף, יש בסירובו כדי לבסס הנחה לפיה מדובר בשכרות גבוהה אותה ביקש הוא להסתיר (עפ"ת (י-ם) 34663-09-10 צמח נ' מדינת ישראל, עפ"ת (י-ם) 37997-05-10 סורוקין נ' מדינת ישראל).

לאור האמור ולנוכח המפורט לעיל באשר למהימנות גרסת הנאשם, יש טעם בעמדתה העונשית של המאשימה המבקשת להטיל על הנאשם פסילה למשך שנים ארוכות, מאסר על תנאי ועוד.

עם זאת, בהתחשב בפעילותו של הנאשם למען הקהילה, כפי שעלה מעדות חברו של הנאשם היום ומהמסמכים שהוגשו על ידי הסניגור, בעברו המתון אשר אינו כולל אלא שתי הרשעות נוספות, בהערכה לה זוכה הנאשם מחבריו וממוריו, נראה לי כי יש מקום שלא להכביד עם הנאשם במידה אותה מבקשת המאשימה.

לטעמי, אין בכך שהנאשם ביקש לבצע בדיקת דם, או בכך שהרכב בו נהג הנאשם לא היה בתנועה בזמן שקצין המשטרה ניגש אליו, כדי להקהות מחומרת העבירה שביצע.

בהתחשב בהתנהגותו של הנאשם במועד האירוע סבורני כי יש מקום להטיל עליו גם עונש מאסר מותנה.

אני דן איפוא את הנאשם לעונשים הבאים:

1.לתשלום קנס בסך 2,500 ₪ אשר ישולם ב-5 תשלומים חודשיים החל מיום 1/7/2011.

2.לפסילה מלקבל ו/או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 36 חודשים בקיזוז חודש פסילה מנהלית. הנאשם יפקיד רישיונו או אישור משרד הרישוי על העדר רישיון במזכירות בית המשפט לא יאוחר מיום 1/7/2011.

3.אני מצווה על מאסרו של הנאשם למשך 3 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים, אם ינהג בזמן פסילה או בשכרות.

זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בירושלים תוך 45 יום מהיום.

ניתנה והודעה היום כ"ב ניסן תשע"א, 26/04/2011 במעמד הנוכחים.

מרדכי כדורי, שופט

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ