ת"פ
בית משפט השלום נתניה
|
3856-08,5169-09
13/06/2010
|
בפני השופט:
שירה בן שלמה
|
- נגד - |
התובע:
מ.י. לשכת תביעות שרון – פלילי
|
הנתבע:
יורם חגאג
|
החלטה,הכרעת-דין,גזר-דין |
החלטה
מפרידה את הדיון בין שני התיקים.
קובעת את ת.פ 3856/08 לשמיעת ראיות ליום 10.10.10 שעה 11:30 בפני כב' השופטת שניצר.
המזכירות תזמן את כל עדי התביעה למעט 2 ו-5 והמאשימה תוודא הופעה.
הנאשם מוזהר בחובת התייצבות.
ניתנה והודעה היום א' תמוז תש"ע, 13/06/2010 במעמד הנוכחים.
שירה בן שלמה, שופטת
הכרעת דין
הנאשם הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום. לפיכך הנני מוצאת את הנאשם אשם בעבירה אשר יוחסה לו בכתב האישום הסעת שוהה בלתי חוקי שלא כדין בניגוד לסעיף 12 א (ג)(1) לחוק הכניסה לישראל, תשי"ב- 1952 ובכך יורשע.
ניתנה והודעה היום א' תמוז תש"ע, 13/06/2010 במעמד הנוכחים.
שירה בן שלמה, שופטת
טיעונים לעונש
ב"כ המאשימה:
גזר דין
הנאשם, הורשע על פי הודאתו, בהסעת שני שוהים בלתי חוקיים שלא כדין.
הנאשם יליד 1967. עברו ישן ואינו כולל עבירות מאותו סוג. עובד בבניין וזקוק לרישיון הנהיגה לפרנסתו ולפרנסת משפחתו. נסיבות ביצוע העבירה הובהרו על ידי בא כוחו ואין בהן כדי להצדיק את ביצועה.
ברע"פ 3173/09 פראגין נ' מדינת ישראל נאמרו דברים היפים גם לענייננו:
"לטעמי, הדרך שעל רשויות אכיפת החוק ומערכת בתי המשפט לנקוט בה על מנת להירתם למאמץ שירוש תופעת השוהים הבלתי חוקיים היא להתמקד בתושבי מדינת ישראל שמסיעים, מלינים ומעסיקים שוהים בלתי חוקיים. האינטרס המניע את אותם שוהים בלתי חוקיים נטולי כוונה חבלנית להיכנס לשטחי מדינת ישראל הינו מניע כלכלי והרצון לפרנס את משפחתם. ככל שיקטן הסיכוי למצוא פרנסה בתחומי מדינת ישראל, כך יקטן העניין של אותם שוהים בלתי חוקיים להיכנס לתחומי מדינת ישראל, שכן מראש ידעו הם כי הסיכוי שתושבי מדינת ישראל יספקו להם את מקורות פרנסה נמוך הוא. על מנת להגשים תכלית זאת יש להרתיע את תושבי מדינת ישראל שמסיעים מלינים ומעסיקים שוהים בלתי חוקיים מליצור קשר מכל סוג שהוא עם האחרונים וזאת על ידי חקירתם של החשודים בסיוע לשוהים הבלתי חוקיים על ידי משטרת ישראל, העמדתם לדין פלילי במקרים המתאימים והשתת ענישה מרתיעה בגין עבירות לפי סעיף 12א לחוק, כפי שעמד על כך כבוד השופט י' טירקל ברע"פ 5198/01 חטיב נ' מדינת ישראל, פ"ד נו(1) 169 (2001)".
"המסר שצריך לצאת תחת ידיהם של רשויות אכיפת החוק ומערכת בתי המשפט אל תושבי מדינת ישראל הוא שעליהם להימנע מהושטת סיוע לשוהים בלתי חוקיים. כל מי שינהג שלא על פי מצוות הדין הרי שתמוצה עמו מלוא חומרת הדין".
עם זאת, בנסיבותיו לאור הרכיב הכספי המוסכם, כשערה אני לנזקקות הנטענת לרכב, בהעדר עבר בעבירות דומות, בתקווה כי אומנם הפנים את הפסול והנני דנה לעונשים הבאים:
הנני דנה הנאשם ל-6 חודשי מאסר אותם ירצה באם תוך 3 שנים מהיום יעבור כל עבירה בניגוד לחוק הכניסה לישראל.
הנני דנה הנאשם לתשלום קנס בסך 7,000 ₪ או 3 חודשי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב-10 תשלומים חודשיים שווים ורצופים הראשון תוך 30 יום מהיום.