ת"א
בית משפט השלום פתח תקווה
|
3436-07
24/03/2010
|
בפני השופט:
ריבה שרון
|
- נגד - |
התובע:
שניר מזרחי
|
הנתבע:
1. טורנקוב גנאדי 2. מנורה חברה לביטוח בע"מ-ת"א
|
|
החלטה
1.בהמשך להחלטתי הנוספת מהיום, הנני ממנה איפוא כמומחה מטעם בית המשפט את פרופ' יונה קרוננברג (להלן: "המומחה") .
2.המומחה יואיל לחוות את דעתו בעניין מצבו הרפואי של התובע שנפגע בתאונה נשוא התביעה מיום 1/8/06 (להלן: "התאונה"), לקבוע אם קיים קשר סיבתי בינה ובין תלונותיו והטיפולים שעבר- חלקם או כולם וכן האם נותרה נכות, תוך התייחסות לנכויות זמניות ולנכות צמיתה, אם בכלל. כן יואיל המומחה להתייחס לשאלת הצורך בטיפולים, למהותם של כאלה, אם בכלל. הכל,- בשים לב אף לרקע הרפואי הרלוונטי, כפי שיוצג בפניו ע"י הצדדים.
3.כדי למנוע עיכובים עתידיים בניהול התיק ו/או תקלות,- מתבקש המומחה לבחון כבר עתה את זהות הצדדים ולהודיע לבית המשפט, למקרה שקיימים/היו קיימים קשרי עבודה על בסיס פרטי בינו ובין מי מהצדדים ו/או גופים הקשורים בהם ו/או באי כוחם, שיש בהם כדי להצדיק את שינוי זהות המומחה מטעם בית המשפט בתיק זה.
ב"כ הצדדים מתבקשים אף הם לבחון את זהות המומחה ולהודיע האם קיימת מניעה שמקורה בקשרי עבודה והיכרות אישית כאמור, שבגינם יש מקום לשקול את מימוש המינוי .
4.בשכ"ט המומחה תישא בשלב זה הנתבעת כמימון ביניים ובסיום ההליך יוכל כל צד להעלות טענותיו לענין זה.
התשלום ייעשה מראש טרם הבדיקה ותשומת לב המומחה מופנית לכך כדי למנוע עיכובים מיותרים בחוות הדעת.
5.ב"כ התובע יפנה אל המומחה כבר עתה ויקבע בדיקה במועד מוקדם ככל האפשר, החל מבעוד 30 יום מהיום ויידע את ב"כ הנתבעים בדבר מועד הבדיקה, מיד עם תיאומו.
המומחה יואיל לבדוק את התובע ולהגיש את חוות דעתו לבית המשפט בהקדם האפשרי.
6.הצדדים יעבירו למומחה ללא דיחוי את כל המסמכים בדבר הטיפול הרפואי שניתן לתובע והבדיקות שנבדק לצורך אותו טיפול, הנוגעים לעניין שבמחלוקת, ובהתאם לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), תשמ"ז-1986.
המומחה רשאי לדרוש מהצדדים כל מסמך רפואי שימצא לנכון וכן להפנות את התובע לכל בדיקת עזר שיזדקק לה.
7.עם קבלת חוות-הדעת יגישו הצדדים תחשיבי נזק כדלקמן: התובע- בתוך 14 יום והנתבעת- בתוך 30 יום, כשהגשת תחשיב נזק ע"י צד כלשהו אינה מותנית בקבלת תחשיב הנזק של משנהו. תחשיבי הנזק יהיו מגובים באסמכתאות ויכללו התייחסות לאפשרות שתינתן פסיקה לפי סעיף 4 ג'. לתחשיבי הנזק יצורף פירוט/חוו"ד לענין שווי ניכויים.
9.פגרות, חופשות, שביתות, עיצומים וכו' יבואו במנין הימים והמועדים שנקבעו בהחלטתי
10.תשומת לב המומחה לכך שהתיק קבוע לק.מ., ליום 6/7/10 ואבקשו לפיכך ליתן את חוו"ד בהקדם האפשרי, ככל שהדבר תלוי בו.
כעקרון- בכוונתי לשלוח הצעה בדואר והכוונה הינה לייתר את התיצבות הצדדים אך ורק כדי לשמוע הצעה.
המזכירות תואיל לשלוח למומחה ולב"כ הצדדים את החלטתי
ניתנה היום, ט' ניסן תש"ע, 24 מרץ 2010, בהעדר הצדדים.