גזר דין
הנאשם הורשע בהליך זה, על פי הודאתו, בביצוע העבירות הבאות: עבירה של נהיגה בזמן פסילה, עבירה לפי סעיף 67 לפקודת התעבורה (נוסח חדש), התשכ"א – 1961, עבירה של נהיגה ללא רשיון נהיגה, עבירה לפי סעיף 10(א) לפקודה הנ"ל, חמש עבירות של הפרה הוראה חוקית, לפי סעיף 287(א) לחוק העונשין, התשל"ז – 1977, ארבע עבירות של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו כדין, לפי סעיף 275 לחוק הנ"ל, ועבירה של החזקת סכין שלא כדין, לפי סעיף 186(א) לחוק הנ"ל.
לחובת הנאשם יש לציין את חומרת העבירות בהן הורשע, כמו גם את היקפן, וכן את עברו הפלילי של הנאשם הכולל בחובו הרשעות קודמות בעבירות שונות, לרבות בעבירה של נהיגה בזמן פסילה. עוד יש לזקוף לחומרא את העובדה שכנגד הנאשם תלוי ועומד מאסר על תנאי בן 7 חודשים, אשר יש להפעילו בהליך זה, דבר שלא הרתיע את הנאשם מלשוב ולבצע את עבירת התנאי – עבירה של נהיגה בזמן פסילה.
לטובת הנאשם, עם זאת, יש לציין את הודאתו בהזדמנות הראשונה, הן בעובדות כתב האישום בתיק זה והן בעובדות כתבי האישום בשני התיקים שצורפו לתיק זה (ראה ת/1 ות/2).
אשר על כן, לסיכום, ולאחר ששקלתי את טיעוני ב"כ הצדדים, הריני לאמץ את הסדר הטיעון אשר אינו נוגד את תקנת הציבור, והינו עומד במתחם הסבירות.
אני דנה את הנאשם למאסר בפועל לתקופה של 10 חודשים.
הנני מורה על הפעלת המאסר על תנאי בן ה-7 חודשים, שהושת על הנאשם בת.פ. (בית משפט לנוער עכו) 9148/07, זאת באופן שחמישה חודשים יופעלו במצטבר לתקופת המאסר בפועל הנ"ל, והיתרה – בחופף.
סך הכל ירצה הנאשם מאסר בפועל בן 15 חודש בניכוי ימי מעצרו (החל מיום 22/11/09 עד 26/11/09, ומיום 18/5/10 עד 8/6/10, ומיום 1/8/10 ועד כה).
אני דנה את הנאשם למאסר על תנאי לתקופה של 6 חודשים למשך שלוש שנים, והתנאי הוא - כי לא יעבור עבירה בה הורשע בהליך זה, ויורשע בגינה.
בנוסף, הנני מורה על פסילת הנאשם מלקבל ומלהחזיק רשיון נהיגה, זאת לתקופה של שנתיים.
הנאשם פטור מהפקדת רשיון הנהיגה נוכח הצהרתו בפני, לפיה אין ולא היה ברשותו רשיון נהיגה.
ניתן בזה צו להשמדת המוצגים – סכין, כובע ושקית ניילון.
זכות ערעור תוך 45 יום.
ניתן והודע היום כ"ז ניסן תשע"א, 01/05/2011 במעמד הנוכחים.
רונית בש, שופטת