מ"ת
בית משפט השלום באר שבע
|
50774-11-10
30/11/2010
|
בפני השופט:
נסר אבו טהה
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
אבראהים עיאידה (עציר)
|
|
החלטה
1.זוהי בקשה למעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים כנגדו, על רקע כתב האישום המייחס לו לכאורה ביצוע עבירות של כניסה לישראל שלא כדין, שימוש במסמך מזויף, החזקת סכין למטרה לא כשרה – עבירות מיום 23.11.2010.
2.מיוחס למשיב, כי בתאריך 23.11.2010, שהה המשיב בשוק העירוני בבאר-שבע, כשאין בידו אישור כניסה. הציג בפני השוטר מסמך הנחזה להיראות כרישיון עבודה בישראל בהיותו מסמך מזויף וכן החזיק סכין שלא הוכיח שהחזיקה למטרה כשרה.
3.ב"כ המשיב הסכים לקיומן של ראיות לכאורה וכן לקיומה של עילת מעצר בשל חשש להימלטות מן הדין. יחד עם זאת, עתר להורות על שחרורו של המשיב לחלופת מעצר הכוללת הפקדה כספית, ערבותם של שני ערבים ישראלים.
4.ב"כ המשיב הדגיש, כי מדובר במשיב נעדר הרשעות קודמות. כמו כן טען, כי יש בחלופה שהציג כדי לאיין את החשש להימלטות מן הדין.
5.ב"כ המבקשת עותר לדחות את החלופה ולהורות על מעצרו של המשיב, בשים לב, כי לעבירת הכניסה שלא כדין נלוו עבירות נוספות של שימוש במסמך מזויף והחזקת סכין.
6.עוד הדגיש ב"כ המבקשת, כי עמדת המשיבה העונשית הינה למאסר בפועל, בשים לב לעבירות הנוספות, דבר שמגביר את החשש שהמשיב לא יתייצב לדין.
7.ב"כ המבקשת הדגיש, כי ההיכרות של הערבים עם המשיב אינה היכרות מעמיקה שיכולה להבטיח את התחייבות הערבים לדאוג להתייצבות המשיב לדין.
8.בהעדר מחלוקת על קיומן של ראיות לכאורה וכן קיומה של עילת מעצר, נותר אפוא לבחון בהתאם למצוות המחוקק סעיף 21 ב' לחסד"פ, האם יש בחלופה שהוצגה כדי להשיג את מטרת המעצר.
9.המשיב יליד 1986, נעדר הרשעות קודמות, נשוי ואב לילדה ואשתו בהריון בחודשה החמישי, לדבריו.
10.בפניי התייצב ערב ישראלי בשם עמארנה אסרף והביע את נכונותו והסכמתו לשמש ערב עבור המשיב ואף לדאוג להתייצבותו וכן להפקיד ערבות כספית להבטחת ערבותו.
11.עוד בפניי התייצב ערב ישראלי – עו"ד רוני סלמן, והביע את נכונותו והסכמתו לשמש ערב עבור המשיב ואף לדאוג להתייצבותו לדין. הערב ציין, כי בבעלותו שלוחה של משרד עורכי דין בחברון. כמו כן, לדבריו, משפחתו של המשיב מוכרת לו היכרות טובה הואיל והם לקוחותיו. כמו כן, התחייב ללוות את המשיב למת"ק חברון כדי להנפיק לו אישור כניסה לישראל לשם התייצבות למשפטו.
12.על פי פסיקת בית המשפט העליון, נאמר לא פעם, כי שהייה בלתי חוקית בישראל של תושב הרש"פ מקימה עילת מעצר של חשש להימלטות מן הדין, אולם אין בכך כדי למנוע את שחרור הנאשם לחלופת מעצר ויש לבחון כל מקרה לפי נסיבותיו.
13.לטעמי, בנסיבות המקרה דנן, נוטה הכף לכיוון שחרורו של המשיב לחלופת מעצר, בשים לב כי מדובר בערבים נורמטיביים ובמיוחד הערב השני, עו"ד רוני סלמן, ששוכנעתי כי יהיה מסוגל למלא אחר התחייבותו ולדאוג להתייצבותו של המשיב לדין.
14.הבאתי בחשבון את העובדה, כי מלבד עבירת השהייה בלתי חוקית, מיוחסות למשיב עבירות של שימוש במסמך מזויף והחזקת סכין שלא כדין.
15.לאור כל האמור לעיל, הנני מורה על שחרורו של המשיב בתנאי הערובה הבאים:
א.הפקדה כספית בסך 7,500 ₪.
ב.כל אחד מהערבים יפקיד סך של 3,000 ₪, להבטחת ערבותו.
ג.חתימת ערבות עצמית על סך 10,000 ₪.
ד.כל אחד מהערבים יחתום על ערבות צד ג' על סך 10,000 ₪.