- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' מחלב
|
פ"ל בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה |
11636-08-11
25.1.2012 |
|
בפני : אלי אנושי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: אסף מחלב |
| גזר-דין | |
גזר דין
1)הנאשם שבפני הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום שהוגש כנגדו. אציין כי על פי עובדות אלה הוא נהג שלוש פעמים בזמן פסילת רישוי אשר שופט בית משפט זה הורה על קיצור התקופה למשך 6 חודשים.
2)מצער הדבר כי הנאשם לא השכיל להמתין עד תום התקופה שכאמור קוצרה מ-5 שנים ל – 6 חודשים, ובכך הפגין זילזול בהחלטת הרשות הפוסלת, כך גם בהחלטת בית המשפט.
3) עבירת הנהיגה בזמן פסילה הינה עבירה חמורה ביותר, המעידה על זלזול בחוק, ברשויות השלטון ויש בה כדי לסכן את המשתמשים בכבישים, ואין צורך להכביר על כך במילים.
4)האזנתי לטיעוני הצדדים, טיעוני המאשימה לעניין חומרת עברו התעבורתי, כאשר לנאשם 86 הרשעות תעבורה קודמות, האזנתי לדברי ב"כ הנאשם, אשר ניסה להמעיט ככל הניתן מחומרת מהות העבירות, טען כי מעולם לא היה בבית משפט, כי עד לעבירה זו אפילו פסילה על תנאי שלא לדבר על מאסר על תנאי.
5)מעיון בהרשעותיו הקודמות אכן זו התמונה שעולה. לנאשם אין מאסר על תנאי בעבירות תעבורה, ואין בעברו עבירות המחייבות התייצבות בבתי משפט לתעבורה, וכי מדובר על עבירות שהן ברירות משפט.
אציין כי נדמה שזו הסיבה בדיוק שבית המשפט לתעבורה קיצר את פסילת משרד הרישוי אולם כאמור הנאשם לא השכיל לנצל זאת.
6)לאחר ששקלתי את מכלול טיעוני הצדדים, מצאתי את הסדר הטיעון סביר ואכבדו.
7)לאחר ששמעתי את דברי הנאשם, החלטתי להסתפק במאסר על דרך עבודות שירות. אציין כי מדובר במלוא התקופה האפשרית על פי החוק, וזאת כאשר הבאתי בחשבון שהנאשם ריצה מספר ימים מאחורי סורג ובריח, וכן ריצה מעצר בית מלא במשך מספר חודשים. אציין כי אחמיר ברכיבי הענישה הנותרים למען יהיה ברור לנאשם שנוכח כאן באולם שאם יגיע לבית המשפט פעם נוספת לא ימצא כאן הבנה לצרכיו ולנסיבותיו.
8)אשר על כן, ניתן לנאשם העונשים הבאים:
א.6 חודשי מאסר בפועל.
הנאשם ירצה מאסר זה בעבודות שירות כאמור על פי חוות דעת הממונה על עבודות השירות מיום 10.1.12. מקום העבודות בית חולים אסף הרופא שבצריפין, שם יועסק 5 ימים בשבוע, 8.5 שעות עבודה יומיות.
מועד תחילת המאסר בעבודות השירות 13.2.12.
מפקח האחראי אבוחצירא יוסי, טלפון 0506278574.
על הנאשם להתייצב ב – 13.2.12 במשרדי הממונה על עבודות השירות ברמלה, בשעה 8:00 בבוקר.
הנאשם מוזהר בזאת כי עליו לציית להוראות המפקח ולהוראות שיקבל במקום השמתו וכי אם לא יציית יתכן בהחלט שיימצא מאחורי סורג ובריח.
ב.הנני מורה על עונש של מאסר לתקופה של 10 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים התנאי הוא שהנאשם לא יעבור עבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה ונהיגה בזמן פסילה.
ג.הנני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 40 חודשים, בניכוי פסילה מנהלית. רישיון הנהיגה יופקד בבית המשפט לא יאוחר מהיום 25.1.12. ממועד ההפקדה תחושב הפסילה. גם אם לא יפקיד הנאשם את רישיונו, נחשב הוא פסול מלנהוג אך הפסילה תחושב ממועד ההפקדה בלבד. אם אין לנאשם רישיון נהיגה בתוקף, יפנה למזכירות בית המשפט.
אציין כי פסילה זו הינה במצטבר לכל פסילה אחרת, אם מוטלת כרגע על הנאשם.
ד.אני דן את הנאשם לתשלום קנס בסך 3,000 ₪ או 10 ימי מאסר שיישא תמורתם.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
