מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' גאבר(עציר) ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' גאבר(עציר) ואח'

תאריך פרסום : 09/03/2010 | גרסת הדפסה
מ"י
בית משפט השלום נתניה
230-03-10
01/03/2010
בפני השופט:
חנה שניצר-זאגא

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
הנתבע:
1. מכרם גאבר (עציר)
2. מוזנא יאסין (עציר)
3. עבד אל מנאן טיבי (עציר)

החלטה

1.בפני בקשה להארכת מעצר שניה של שלושה חשודים, ל- 7 ימים בגין חשד לביצוע עבירות של נסיון לרצח, החזקת אגרופן או סכין ושידול לרצח וקשירת קשר לביצוע פשע.

בהתאם לבקשה בכתב, מדובר באירוע שהתרחש ביום 22.2.10 בטייבה, כאשר החשודים דקרו את הקורבן (המתלונן) ואביו וניסו לגרום למותו של הקורבן.

2.החשודים 2 ו- 3 הובאו להארכת מעצר ביום 23.2.10, ובהתאם להחלטה נקבע כי לאחר עיון בתיק החקירה ושמיעת טיעוני הצדדים, שבעת הימים שנתבקשו "הם זמן מינימלי על מנת לבצע את פעולות החקירה הדרושות לבירורו של אירוע זה."

מעצרם של השניים הוארך עד היום.

החשוד 1 הובא להארכת מעצר ביום 24.2.10 וגם כאן ניתנה החלטה להארכת מעצר עד היום, כאשר בימ"ש מביע ספק אם שבעת הימים שניתנו יספיקו להשלמת הפעולות המפורטות במסמכים החסויים.

3.לישיבת היום הציג ב"כ המבקשת לעיונו של בימ"ש את תיק החקירה, את הדו"ח הסודי שהוצג בהארכת המעצר הראשונה, דו"ח סודי עדכני שסומן בימ"ש/1 ודרישה להשלמת חקירה של פרקליטות מחוז מרכז שסומן בימ"ש/2.

4.במהלך החקירות הנגדיות ביקשו הסנגורים לאבחן בין המעורבים הן מבחינת הזמנים, הן מבחינת הגירסה לקטטה שהחלה ולמעורבות המתלוננים והן לעניין תרומתו של כל אחד מהחשודים.

הסנגורים בדיעה כי ניתן לשחרר את החשודים ולהרחיקם מטייבה וב"כ החשודה 2 אף סבור כי אין עילת מעצר ויש לשחררה לאלתר.

5.החקירה שהיתה בראשיתה בעת הארכת המעצר הראשונה, התפתחה וחלק מהעובדות הנטענות התבררו הן לגבי זהות המעורבים וחלקם באירוע ובשים לב לכך, תיקן ב"כ המבקשת את הבקשה בכתב שהונפקה מהמחשב לישיבת היום, בכל הקשור בעובדות ובעבירות המיוחסות לחשודה 2.

6.עיינתי בתיק החקירה רב ההיקף, שמעתי את טיעוני הצדדים בישיבה זו כמו גם בפרוטוקול הישיבה הקודמת ועיינתי בדוחות הסודיים.

המדובר בעבירות חמורות מאוד לכאורה, בחקירה מסועפת ומורכבת ובמספר רב מאוד של פעולות אשר בוצעו מאז תחילת החקירה (12 פעולות שבוצעו בהתאם לדו"ח בימ"ש/1 שהוגש ב- 23.2.10), 27 פעולות חקירה שנתבקשו מהדיון הקודם להיום.

בדו"ח העדכני שהוגש לעיוני היום יש פרוט לגבי התפתחות החקירה ותוספת משמעותית לתשתית הראייתית הלכאורית שהוצגה בדיון הקודם.

הדו"ח העדכני מפרט אחת לאחת את 30 הפעולות שבוצעו עד הדיון היום ואוחז 9 פעולות שבכוונת המשטרה לבצע, כמו גם 20 הפעולות שנתבקשה היחידה החוקרת להשלים על ידי פרקליטות מחוז מרכז המלווה את החקירה.

7.שוכנעתי כי בשים לב לטיב והיקף הפעולות לביצוע, ההשלמות שנדרשו על ידי הפרקליטות המלווה, מורכבות הפרשה מחייבת לאפשר למשטרה להמשיך בחקירה כאשר שלושת החשודים בתנאי מעצר מחשש למסוכנות ושיבוש הליכים.

לא נעלמה מעיני הטענה מפי ההגנה לאבחן בין השלושה, אך מחומר החקירה המונח בתיק ואשר אינו גלוי בשלב זה לעיני הסנגורים, הפעולות הנדרשות לביצוע קשורות במישרין ועקיפין לכל אחד משלושת החשודים אשר בפני ולא ניתן לאבחן ביניהם.

8.חובתו של בית המשפט לפקח על התקדמות חקירה עומדת לנגד עיני, אך בשים לב למספר הרב של הפעולות ונחיצותן, קיומו של יותר מחשד סביר הקושר כל אחד משלושת החשודים לעבירות המיוחסות לו, קצב התקדמות החקירה, הפעולות שבוצעו ואלו שיש לבצע, מצאתי להעתר לבקשה במלואה, כאשר מיצוי החקירה בנסיבות משקף גם את האינטרסים של החשודים.

9.לפיכך, הנני מאריכה את מעצרם של שלושת החשודים עד ליום 7.3.10 שעה 12:00.

ניתנה והודעה היום ט"ו אדר תש"ע, 01/03/2010 במעמד הנוכחים.

חנה שניצר-זאגא, שופטת

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ